INFO

 • KO SE PROTIVI USPOSTAVI REGISTRA PEDOFILA U FBIH?
 • KORONAVIRUS DOŠAO U EVROPU: U FRANCUSKOJ DVIJE ZARAŽENE OSOBE
 • POTVRĐENO DA JE I DRUGI PREMINULI U ZENIČKOJ BOLNICI BIO ZARAŽEN VIRUSOM H1N1
 • SA STRAHOM U GODINI ŠTAKORA: ZBOG KORONAVIRUSA KINA OGRANIČILA KRETANJE 56 MILIONA LJUDI
 • PREDSJEDNIK ERDOGAN STIGAO U GRAD ELAZIG POGOĐEN ZEMLJOTRESOM
 • SANSKI MOST: ORGANIZIRANA ISHRANA DIVLJIH ŽIVOTINJA U PERIODU LOVOSTAJA
 • CAZIN: U POSLOVNOJ ZONI RATKOVAC NJEMAČKI INVESTITOR NAŠAO POVOLJAN POSLOVNI AMBIJENT ZA TVORNICU
 • USK: EGZISTENCIJALNO UGROŽENI DEMOBILISANI BORCI STAROSTI ISPOD 57 GODINA
 • MALEZIJA: TROJE KINESKIH TURISTA ZARAŽENI KORONA VIRUSOM
 • SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI OBLAČNO VRIJEME SA PADAVINAMA
 • OBILJEŽAVANJE 78. GODIŠNJICE IGMANSKOG MARŠA: ANTIFAŠIZAM NIJE ISKORIJENJEN
 • BOSANSKI PETROVAC: FESTIVAL SA MISIJOM ODRŽIVOSTI RURALNIH PODRUČJA

SLAVO KUKIĆ: AKO NE BUDE ANP-A KOMŠIĆ ĆE MORATI DA NAPUSTI KOALICIJU

- Kukić za Insajder kaže da ne vjeruje da će Dodik popustiti i prihvatiti nastavak približavanja BiH NATO, te da se zbog toga, kako ističe, jedino postavlja pitanje kako će u utorak reagovati Željko Komšić...

SLAVO KUKIĆ: AKO NE BUDE ANP-A KOMŠIĆ ĆE MORATI DA NAPUSTI KOALICIJU

SARAJEVO, 18. augusta - Univerzitetski profesor i ugledni politički analitičar Slavo Kukić smatra da će predstojeće sjednice Predsjedništva BiH, na kojima će se raspravljati o slanju ANP-a u sjedište NATO u Bruxellesu i imenovanju mandatara za sastavljanje Vijeća ministara, odrediti dalje političke sudbine dvojice članova tog tijela - Milorada Dodika i Željka Komšića.

Kukić za Insajder kaže da ne vjeruje da će Dodik popustiti i prihvatiti nastavak približavanja BiH NATO, te da se zbog toga, kako ističe, jedino postavlja pitanje kako će u utorak reagovati Željko Komšić.

- Ubijeđen sam da Dodik neće odstupiti od onog što zastupa čitavo vrijeme. U suprotnom, to bi za njega predstavljalo užasan poraz i dokaz da se radi o čovjeku kome se ne može vjerovati. Međutim, pitanje je šta će učiniti Željko Komšić? Ako nastavi da istrajava na ANP-u, ne isključujem mogućnost da dođe u situaciju da bude preglasan od strane Milorada Dodika i Šefika Džaferovića. U tom slučaju, jedini ispravan scenario za Komšića, kako bi pokazao svoju “pravovjernost”, jeste to da njegova Demokratska fronta napusti koaliciju sa SDA, kaže Kukić.

U slučaju da predsjedavajući Predsjedništva BiH, ipak, pristane na imenovanje mandatara za sastavljanje novog Savjeta ministara bez prethodnog dogovora o slanju ANP-a u Bruxelles, Kukić ocjenjuje da bi to predstavljalo katastrofu za Komšića i njegov kredibilitet kao ozbiljnog političara.

- Ako ostane usamljen u Predsjedništvu BiH, Komšić će morati da napustiti partnerstvo s SDA. U suprotnom, poslaće poruku da je sve urađeno smišljeno i da je i on dio dila, odnosno rješenja kako da se udovolji Dodiku i kako da se BiH od evroatlantskih integracija okrene prema Moskvi i evroazijskim integracijama. Vidjećemo šta će se dogoditi, rekao je Kukić.

VEZANE VIJESTI

KOMENTARI

TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE


MARKETING