SKUPŠTINA USK: ZAKON O PORIJEKLU IMOVINE U DNEVNOM REDU SUTRAŠNJEG ZASJEDANJA

- Po prvi put tako će vijećnici, ministri, direktori javnih ustanova, ali i svi ostali koje obuhvaća ovaj Zakon, morati prijaviti zatečenu imovinu i primanja, promjene ali i poklone koje dobiju tokom funkcije...

  • AUTOR: rtvusk
  • 23.09.2019 - 13:35
  • 364

USK, 23. septembra - Na narednoj, tj. za sutra zakazanoj sjednici Skupštine USK, po prvi put zastupnici će razmatrati i Zakon koji regulira prijavu imovine nakon preuzimanja određene funkcije ili dužnosti.

Po prvi put tako će vijećnici, ministri, direktori javnih ustanova, ali i svi ostali koje obuhvaća ovaj Zakon, morati prijaviti zatečenu imovinu i primanja, promjene ali i poklone koje dobiju tokom funkcije. Ukoliko to ne učine predviđena kazna je od 10.000-20.000 maraka. Bh. javnost na ovaj Zakon čeka već godinama, još od 2006. godine, kada je BiH usvojila konvenciju UN-a kojim se obavezala uskladiti svoje zakondavstvo s evropskim standardima u borbi protiv korupcije. Glavni cilj je postići transparentnost u radu, ističu zastupnice u Skupštini USK IldA Alibegović i Vildana Alibabić koje su i inicirale donošenje ovog Zakona.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING