SKRAĆENI SATI U ŠKOLAMA NA PODRUČJU ZDK

- Zbog niskih temperatura školski sati skraćeni sa 45 na 30 minuta

Zenica: Zbog hladnoće kraća nastava
  • AUTOR: Anadolija
  • 21.04.2017 - 10:42
  • 361

SARAJEVO/ZENICA, 21. aprila (AA) - Zbog završetka sezone grijanja i niskih temperatura zraka, Ministarstvo za obrazovanje, nauku kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona donijelo je odluku o skraćivanju trajanja školskih sati sa 45 na 30 minuta u školama na području Zenice, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju upućenom iz ovog ministarstva, zbog niskih temperatura i nemogućnosti zagrijavanja prostorija u školama koje se nalaze u sistemu daljinskog grijanja, donesena je odluka o skraćivanju trajanja sati sa 45 na 30 minuta u školama na području grada, a u saradnji sa Aktivom direktora osnovnih i srednjih škola.

"Zbog aktuelne situacije izazvane niskim temperaturama, te završetka grijne sezone u gradu Zenica, prema uputama Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, Aktivi direktora osnovnih i srednjih škola Grada Zenice  izvršili su procjenu stanja u školama koje se daljinski zagrijavaju. Na osnovu toga donijeli su odluku da škole koje se daljinski zagrijavaju, u četvrtak  i petak nastavu izvode sa satima skraćenim na 30 minuta. Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u komunikaciji sa Aktivima direktora vršit će svakodnevnu procjenu stanja u školskim objektima i davati preporuke u skladu sa razvojem vremenske situacije, u najboljem interesu učenika", navedeno je u saopćenju.

Elektroprivreda BiH: U toku otklanjanje preostalih kvarova u Tuzlanskom i ZE-DO kantonu

Iz Elektroprivrede Bosne i Hercegovine (EP BiH) saopćeno je kako su na području Gračanice, Kalesije, Živinica, Srebrenika i Tuzle prisutni problemi u snabdijevanju električnom energijom uzrokovani kvarovima na 10 kV dalekovodima, prenosi Anadolu Agency (AA).

Navedeno je također da je u toku i saniranje kvarova zbog kojih je određeni broj kupaca bez napajanja električnom energijom u Kaknju, Olovu, Maglaju i Travniku.

Na području Kantona Sarajevo sve dionice dalekovoda uključene su pod napon, izuzev dalekovoda iza odcjepa za Karoviće prema Grepku. Situacija na niskonaponskoj mreži je prilično stabilizovana.

Na ostalim područjima u nadležnosti Elektroprivrede BiH, snabdijevanje električnom energijom je uredno.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING