SKOPLJE: ODIGRAN REVIJALNI MEČ NOGOMETNIH LEGENDI BIVŠE JUGOSLAVIJE

- Povodom 13. novembra, Dana oslobođenja Skoplja, nogometne legende, uključujući i Dragana Džajića, Vladimira Petrovića, Miloša Šestića, Jovana Aćimovića, Stanislava Karasija, Jovicu Nikolića, Zdravka Borovnicu, na pomoćnom stadionu Fudbalskog kluba Rabotnički pred nekoliko stotina starijih i mlađih ljubitelja nogometa odigrali su veoma zanimljiv revijalni meč

  • AUTOR: Anadolija
  • 14.11.2018 - 06:24
  • 409

SKOPLJE, 13. novembra (AA) - Revijalnom utakmicom nogometnih legendi iz Makedonije i bivšeg jugoslovenskog i evropskog šampiona, beogradske Crvene zvezde, obilježena je 74. godišnjica oslobođenja Skoplja, javlja Anadolu Agency (AA).

Povodom 13. novembra, Dana oslobođenja Skoplja, nogometne legende, uključujući i Dragana Džajića, Vladimira Petrovića, Miloša Šestića, Jovana Aćimovića, Stanislava Karasija, Jovicu Nikolića, Zdravka Borovnicu, na pomoćnom stadionu Fudbalskog kluba Rabotnički pred nekoliko stotina starijih i mlađih ljubitelja nogometa odigrali su veoma zanimljiv revijalni meč.

Neke od pomenutih nogometnih zvijezda nastupili su u revijalnom meču, dok su neki ipak ostali na tribinama i uživali u prijatnom razgovoru s kolegama.

Od makedonskih igrača koji su nosili "crveno-bijeli" dres, igao je Mitko Stojkovski, dok su u publici ostali Darko Pančev i Ilija Najdoski.

Utakmicu, koju je organizovao bivši gradonačelnik Skoplja Trifun Kostovski, dobila je ekipa veterana Crvene zvezde rezultatom 1:0.

Inače, 13. novembar se obilježava kao Dan oslobođenja Skoplja u Drugom svjetskom ratu. Ovaj dan je u glavnom gradu Makedonije obilježen s više kulturnih, humanitarnih i sportskih manifestacija.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING