SJEDNICA VIJEĆA MINISTARA BIH

- Nacrt godišnjeg nacionalnog programa BiH 2018-2019. godine trebao bi se naći na dnevnom redu sjednice Vijeća ministara BiH, u tehničkom mandatu, mada je već proteklih dana najavljeno skidanje ove tačke sa dnevnog reda sjednice

  • AUTOR: BHRT, Agencije,
  • 11.03.2019 - 10:45
  • 128

SARAJEVO, 11. marta - Ovaj dokument, čiji je predlagač Komisija za NATO integracioni proces BiH, skidan je sa dnevnog reda ranijih sjednica na zahtjev ministara iz reda srpskog naroda.

Vijeće ministara BiH trebalo bi da donijeti odluku o utvrđivanju datuma početka rada državnog zatvora u Istočnom Sarajevu. Riječ je o nastavku prekinute sjednice od 26. februara, na kojoj je promijenjen raspored tačaka dnevnog reda.

U nastavku prekinute sjednice ministri bi trebalo da razmatraju Informaciju o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi sa povećanim prilivom migranata u BiH i Prijedlog odluke o određivanju privremenih prihvatnih centara za smještaj migranata na lokaciji tvornice “Bira” i lokaciji Đačkog doma “Borići” u Bihaću.

Na dnevnom redu je i Prijedlog programa rada Vijeća ministara za 2019. godinu.

Nakon završetka ove sjednice, trebalo bi da bude održana još jedna, na čijem dnevnom redu je Prijedlog odluke o privremenom finansiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH od aprila do juna 2019. godine.

Vijeće ministara BiH razmotrit će Prijedlog odluke o usvajanju Strategije komuniciranja o procesu pristupanja BiH EU – od kandidatskog statusa do članstva, sa Prijedlogom navedene strategije.

Biće riječi i o Informaciji “Pregled zahtjeva EU za usklađivanje i analizu nedostataka u sektoru poljoprivrede, prehrane i ruralnog razvoja BiH u 2017. godini”, Informaciji o napretku u implementaciji programa teritorijalne saradnje iz okvira IPA jedan i IPA dva za 2018. godinu i Informaciji o kretanju makroekonomskih pokazatelja od januara do decembra 2018. godine.

Pred ministrima će se naći i Analiza vanjskotrgovinske razmjene BiH za 2018. godinu.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING