SJEDNICA PDPFBIH: HOĆE LI USK DOBITI VIŠE NOVCA ZA POMOĆ U MIGRANTSKOJ KRIZI?

- Poslanici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine trebalo bi da na dvodnevnoj sjednici, između ostalog razmatraju i prijedlog poslanika SDA Hamdije Abdića, da Unsko-sanski kanton, dok traje migrantska kriza, dobije više novca u raspodjeli javnih prihoda

  • AUTOR: BHRT,rtvusk
  • 24.06.2019 - 13:41
  • 148

SARAJEVO, 24. juni - Abdić je u tom smislu predložio izmjene i dopune aktuelnog federalnog zakona o pripadnosti javnih prihoda.

On nije jedini posanik koji je za ovu sjednicu predložio određene zakone.

Irfan Čengić iz Socijalističke partije Bosne i Hercegovine uputio je u proceduru Nacrt zakona o sportskim klubovima, a njegov stranački kolega Zlatko Ercegović prijedlog za izmjene i dopune Zakona o radu FBiH, čiji je cilj da Sindikat doktora medicine i stomatologije dobije reprezentativnost na nivou Federacije BiH, kako bi postao socijalni partner u donošenju kolektivnog ugovora, ali i zakonskih akata iz oblasti zdravstva.

U najavljenom dnevnom redu su, među brojnim drugim aktima, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Porodičnog zakona FBiH i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o drumskom prevozu u FBiH.

Informacija o Odluci o poskupljenju gasa takođe je jedna od predviđenih tačaka, ali i izvještaj o radu Vlade Federacije BiH za 2018. godinu, zatim izvještaj o prošlogodišnjem izvršenju federalnog budžeta te odluka o izdvajanju sredstava u Fond solidarnosti FBiH.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING