SIPA: ZBOG RATNIH ZLOČINA OSAM OSOBA LIŠENO SLOBODE

- Osobe lišene slobode sumnjiče se da su navedena krivična djela počinili tokom ratnih dešavanja na teritoriji općine Vitez 22.12.1993. godine - Nakon kriminalističke obrade navedene osobe će biti predate u dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, navodi SIPA

Foto: Arhiv
  • AUTOR: Anadolija/foto:arhiv
  • 08.11.2018 - 14:55
  • 194

SARAJEVO, 8. novembra (AA) - Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su  na području Viteza, Zenice i Sarajeva lišili slobode osam osoba zbog sumnje da počinili krivično djelo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika i ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

U okviru akcije koja se provodi po naredbama Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Suda Bosne i Hercegovine, izvršeni su pretresi stambenih i ostalih prostorija, kao i pomoćnih objekata i pokretnih stvari koje su u vlasništvu ili ih koriste osumnjičeni, uz privremeno oduzimanje predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku, saopćeno je iz SIPA-e.

"Osobe lišene slobode sumnjiče se da su navedena krivična djela počinili tokom ratnih dešavanja na teritoriji općine Vitez 22.12.1993. godine. Nakon kriminalističke obrade navedene osobe će biti predate u dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine", navodi SIPA.


TAGOVI
VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING