INFO

 • BIHAĆ: KAZNENO POPRAVNI ZAVOD LUKE BILJEŽI PORAST BROJA OSUĐENIKA
 • U BIHAĆU ZASJEDALA VLADA USK - A
 • FEDERALNI ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE PREDSTAVIO DVA PROGRAMA ZAPOŠLJAVANJA ZA 2020. GODINU
 • PRIPADNICI HV-A SPASILI OZLIJEĐENOG MIGRANTA NA VOJNOM POLIGONU NA SLUNJU
 • OD POSLJEDICA ZARAZE KORONA VIRUSOM U KINI PREMINULO 2.005 OSOBA
 • UO PIC-A: BLOKADE DRŽAVNIH INSTITUCIJA KAO I ULTIMATUMI UPUĆENI ZVANIČNICIMA NA DRŽAVNOM NIVOU SU NEPRIHVATLJIVI
 • OTVORENA ONLINE REGISTRACIJA ZA 11. SARAJEVO BUSINESS FORUM (SBF)
 • SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI UMJERENO DO PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME
 • NAMJENSKA SREDSTVA IZ VODNIH NAKNADA ZA ZAŠTITU VODOTOKA I SANACIJU VODOVODNOG SISTEMA
 • GRADSKO VIJEĆE BIHAĆ: SJEDNICA ODRŽANA U ZNAKU PREDSTOJEĆEG DANA GRADA
 • PREDSTAVNICI STRANKE NAROD I PRAVDA ODRŽALI KONFERENCIJU ZA MEDIJE

SIPA U AKCIJAMA HAPŠENJA ZA ORGANIZIRANI KRIMINAL

- Jučer i danas dvije opsežne akcije SIPA-e u nekoliko gradova BiH, među kojima su Velika Kladuša, Bihać i Cazin. Jučer je uhapšeno 30 osoba pod sumnjom da su nabavljali i prodavali neocarinjeno zlato i srebro. Ukupno 40 kilograma čime su oštetili budžet i stekli vlastitu korist. Danas nova hapšenja. U Cazinu i Velikoj Kladuši slobode je lišeno šest carinika koje Tužilaštvo BiH sumnjiči za krivična djela organiziranog kriminala te primanja dara ili drugih oblika koristi

SIPA U AKCIJAMA HAPŠENJA ZA ORGANIZIRANI KRIMINAL

SARAJEVO/BIHAĆ, 7. marta - Uhapšeni carinici su aktivne službene osobe u carinskim ispostavama UIO BiH, a osumnjičene su za krivična djela organiziranog kriminala te primanja dara ili drugih oblika koristi, navodi se u saopćenju Tužilaštva.

Ova akcija provedena je jutros na području Cazina i Velike Kladuše, a osim hapšenja carinika izvršen je pretres s ciljem pronalaska dokaznog materijala. Ovo je druga akcija koju su službenici SIPA-e u posljednja 24 sata proveli i na području našeg kantona. 

Pretresi i hapšenja u okviru akcije  „Retro“ nastavljani su i danas. Provjereno je 56 lokacija širom Bosne i Hercegovine -  Sarajeva, Tuzle, Gračanice, Živinica, Tešnja, Maglaja, Cazina, Bihaća, Konjica i Kladnja. Pronađeno je i privremeno oduzeto oko 40 kg zlata i srebra i veća količina novca za koje se pretpostavlja da potiču iz krivičnih djela koja se osumnjičenim stavljaju na teret.

Istraga se odnosi na krivična djela „Organizirani kriminal“, u vezi sa krivičnim djelima „Krijumčarenje“, „Organiziranje grupe ljudi ili udruženja za krijumčarenje ili rasturanje neocarinjene robe“, „Pranje novca“, „Nedozvoljeno skladištenje robe“, „Poreska utaja ili prevara“ i „Krivotvorenje znakova za obilježavanje robe, mjera i tegova“.

Nakon ispitivanja, uhapšeni će biti predani postupajućeg tužiocu.   

VEZANE VIJESTI

KOMENTARI

TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE


MARKETING