SINDIKAT POLICIJE USK NAJAVIO BORBU ZA OSTVARIVANJE PRAVA

- Jednosatni štrajk upozorenja zbog nepoštivanja prava iz Kolektivnog ugovora bit će održan u srijedu od 10:30 do 11:30 sati, saopćili su na press konferenciji predstavnici Sindikata Policije

Press Sindikata Policije USK
  • AUTOR: rtvusk
  • 10.09.2018 - 14:43
  • 702

BIHAĆ, 10. septembra - Ogorčeni zbog kršenja prava zajamčenih Kolektivnim ugovorom i kašnjenja sa isplatom putnih troškova i drugih naknada koje nemaju karakter plaće, policijski službenici USK  najavili su štrajk upozorenja. Jednosatni štrajk upozorenja bit će održan u srijedu od 10:30 do 11:30 sati, saopćili su danas na press konferenciji.

Kako prava koja prozilaze iz Kolektivnog ugovora nisu ispoštovana, ističu u sindikatu policije, podnijeće i krivičnu prijavu protiv Vlade USK.

„Pored isplate dugovanja iz prethodne godine, uposlenici MUP-a traže i sredstva za zaštitu u radu s migrantima, ali i prostor za zadržavanja migranata nakon njihog privođenja, jer svi do sada privedeni borave u istoj prostoriji s policijskim službenicima, što je nedopustivo“, kaže Mahmut Alagić, predsjednik sindikata Policije USK.

Osim toga od nadležnih  institucija su zatražili i inspekcijski nadzor u zgradama koje ne ispunjavaju uslove za boravak. Jedna od njih je i ona u kojoj boravi Specijalna jedinice za podršku.  Tvrde u sindikatu da je zgrada neuslovna, te da kanalizacija koja se izlijeva u prostorije prijeti zdravlju uposlenika.

 Ukoliko se ne udovolji njihovim zahtjevima svoja prava tražiće i generalnim štrajkom, poručeno je sa današnje press konferencije Sindikata Policije.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING