SILOVITI UDARI VJETRA I OLUJA POČELI SE OBRUŠAVATI NA ISTOČNU OBALU SAD-A

- Stručnjaci upozoravaju da uragan opasno prijeti obilnim pljuskovima i naglim porastom nivoa Atlantskog okeana koji bi mogao izazvati katastrofalne poplave

Stručnjaci upozoravaju da uragan opasno prijeti obilnim pljuskovima
  • AUTOR: Anadolija
  • 14.09.2018 - 06:32
  • 240

SJEVERNA CAROLINA, 14. ,septembra (AA) - Siloviti udari vjetra i snažna oluja počeli su se obrušavati na istočnu obalu Sjedinjenih Američkih Država (SAD) dok se približava uragan Florence, javlja Anadolu Agency (AA).

Stručnjaci upozoravaju da uragan opasno prijeti obilnim pljuskovima i naglim porastom nivoa Atlantskog okeana koji bi mogao izazvati katastrofalne poplave.

Nacionalni centar za uragane saopćio je da se konstantno povećava brzina vjetra kao i pljusak, koje su opisali opasnima po život, dodajući da će se brzina vjetra uskoro povećati na 128 kilometara na sat, dok bi visina talasa u okeanu mogla dostići oko četiri metra.

Većina trgovina i benzinskih stanica u New Bernu u Sjevernoj Karolini su zatvoreni, dok su pred nekim marketima formirani dugi redovi ljudi koji pokušavaju kupiti osnovne životne namirnice kako bi spremno dočekali uragan.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING