ŠESTOAPRILSKA NAGRADA: U UŽEM IZBORU BUKVIĆ, ČOLIĆ, DERVOZ

Novčani iznos Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva u 2018. godini utvrđen je u visini od 5.000 KM

  • AUTOR: faktor.ba
  • 13.02.2018 - 12:25
  • 233

SARAJEVO, 13. februara - Direktor BBI banke Amer Bukvić, pjevač Zdravko Čolić i glumac i direktor Kamernog teatra 55 Emir Hadžihafizbegović neki su od kandidata koji su prošli u drugi krug glasanja za ovogodišnju Šestoaprilsku nagradu Grada Sarajeva.

Pored Amera Bukvića, u oblasti privrede u drugi krug glasanja idu firme ide Autodelta d.o.o. Sarajevo i Centrotrans-Eurolines d.d. Sarajevo.

U oblasti zdravstva i socijalne zaštite prošli su Udruženje Medicinska asocijacija BIMA u BiH, prof. dr. Ismet Gavrankapetanović i KJU Gerontološki centar, a u oblasti sporta Karate klub Bosna, Zdravko Stojnić, Lejla Tanović i Želimir Vidović Keli (posthumno).

U oblasti kulture i umjetnosti u drugi krug glasanja idu vokalni solisti grupe Ambasadori: Ismeta Dervoz, Zdravko Čolić, Hajrudin Varešanović i Jasna Gospić, te Emir Hadžihafizbegović i Jazz Fest Sarajevo.

Tatjana Ljujić-Mijatović kandidirana je u oblasti obrazovanja i nauke, a u kategoriji druge oblasti života i rada predloženo je Udruženje veterana odreda policije za specijalne namjene "Lasta".

Naredno zasjedanje Odbora za dodjelu Šestoaprilske nagrade bit će održano idućeg ponedjeljka, kada će se izvršiti bodovanje kandidata. Imena po dva najbolje rangirana kandidata iz svake oblasti bit će upućena Gradskom vijeću Sarajeva, koje će na sjednici u martu odlučiti kome će biti dodijeljene nagrade.

Novčani iznos Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva u 2018. godini utvrđen je u visini od 5.000 KM, s tim da se novčani iznos grupne Šestoaprilske nagrade ravnopravno dijeli među članovima grupe koja je dobitnik.

Priznanja će biti uručena 6. aprila na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana Grada Sarajeva.

Podsjećamo, prošle godine šestoaprilske nagrade su uručene Dini Merlinu za oblast kulture i umjetnosti, Udruženju "Fama" iz oblasti nauke i obrazovanja i Udruženju "Haber" za zaštitu historijskih vrijednosti BiH. Glavni donator za izgradnju Trebevićke žičare dr. Edmond Offermann proglašen je počasnim građaninom Grada Sarajeva.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING