DEMINIRANJE U ŠEHOVCIMA: POZIV STANOVNIŠTVU ZA SARADNJU

- Realizacija ovog projekta izvodi se na osnovu godišnjeg plana Norveške narodne pomoći u BiH, a projekt finansira Vlada Švicarske uz podršku Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške

  • AUTOR: Zlatko Memić
  • 08.11.2018 - 17:53
  • 152

SANSKI MOST, 8. novembra - Nevladina humanitarna organizacija „Norveška narodna pomoć u Bosni i Hercegovini“, već nekoliko mjeseci na području mjesne zajednice Šehovci provodi deminiranje terena, te ukljanjanja mina i neeksplodiranih sredstava zaostalih iz proteklog rata. Kako bi se ovaj projekt uspješno i kvalitetno proveo do kraja, iz ove nevladine organizacije pozvali su lokalno stanovništvo na saradnju i pružanje pomoći u prikupljanju informacija, koje mogu biti od velike koristi u provođenju planiranih aktivnosti.

U saradnji sa Centrom za uklanjanje mina BiH, vrši se proces deminiranja ukupno 2.250.680 kvadratnih metara minski sumnjive površine u Šehovcima. Pored stalne komunikacije koja se mora održavati sa stanovništvom, neophodno je i upozoriti na opasnosti, s ciljem smanjenja rizičnog ponašanja ugroženih grupa i pojedinaca, ali i razmjene informacija, kaže Said Ramić, načelnik Civilne zaštite.

Stanovništvo pomenutih područja upozoreno je i na pravila ponašanja tokom procesa deminiranja.

Realizacija ovog projekta izvodi se na osnovu godišnjeg plana Norveške narodne pomoći u BiH, a projekt finansira Vlada Švicarske uz podršku Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEIZBORI 2018

PROMO VIDEO TVUSK 2016

KONKURS ZA DODJELU NOVINARSKE NAGRADE EMIN HUSKIĆ 2018

MARKETING
MARKETING