ŠEF NJEMAČKE OBAVJEŠTAJNE SLUŽBE UPOZORIO NA SVE JAČU SARADNJU RADIKALNE DESNICE

- Prvi čovjek njemačke obavještajne službe Haldenwang je kazao kako je potrebno obratiti više pažnje na dešavanja na polju radikalne desnice

  • AUTOR: Anadolu Agency
  • 15.04.2019 - 07:32
  • 189

BERLIN, 15. aprila -  - Šef Službe za zaštitu njemačkog ustava, odnosno unutrašnje obavještajne službe Thomas Haldenwang izjavio je da je utvrđeno da radikalne desničarske grupe uspostavljanju jaku mrežu saradnje u Njemačkoj.

Haldenwang je za list "Welt am Sonntag" kazao kako je potrebno obratiti više pažnje na dešavanja na polju radikalne desnice.

"Utvrdili smo da postoji jaka saradnja među radikalnim desničarskim grupama i da to predstavlja ozbiljnu prijetnju", kazao je Haldenwang.

On je također kazao da su sve manje i linije razdvajanja između radikalne desnice i populističkih pobunjenika koji su nezadovoljni aktuelnom političkom situacijom u zemlji i regiji.

Haldenwang je također upozorio na prijetnje terorističke organizacije ISIS za koju je kazao da je i dalje aktivna u sirijskom i iračkom podzemlju.

"Ne možemo reći da je prijetnja ISIS-a otklonjena. Imamo brojne dokaze da teroristi pokušavaju spremati nove napade. Moramo biti svjesni da je teroristički napad moguć u svakom času i u Njemačkoj", kazao je Haldenwang.

 

 

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING