SDA SA PREDSTAVNICIMA PDA I A-SDA O FORMIRANJU VLASTI

- Stranka demokratske akcije (SDA) danas i u ponedjeljak će obaviti razgovore sa strankama PDA i A-SDA, koje su ranije dogovorile zajednički nastup sa Savezom za bolju budućnost (SBB), najavio je predsjednik SDA Bakir Izetbegović. Kako je najavljeno, od ishoda ovih sastanaka će zavisiti da li će SDA u pregovorima o formiranju vlasti nastupiti zajedno sa SBB-om

  • AUTOR: BHRT, Agencije,
  • 21.02.2019 - 08:58
  • 235

BIH, 21. februara - Podsjećamo, u Sarajevu je jučer održan sastanak Stranke demokratske akcije (SDA) i Saveza za bolju budućnost (SBB), a glavna tema razgovora bila je formiranje vlasti na entitetskom i državnom nivou.

Lideri dvije stranke su ocijenili da su razgovori bili “konkretni, sadržajni i obećavajući”.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović u obraćanju medijima nakon sastanka je rekao da je razgovor bio uspješan. Nije postignut zvaničan dogovor ali, kako kaže, postoji visok stepen saglasnosti između dvije stranke kada je u pitanju formiranje vlasti na državnom, ali i ostalim nivoima.

Izetbegović do kraja marta očekuje formiranje Vijeća ministara BiH, te najavljuje da će narednih dana biti intenzivirani pregovori SDA, SNSD-a i HDZ-a BiH u procesu konstituisanja vlasti u BiH.

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić izjavio je jučer da ulazak u vlast sa dosadašnjim ljutim rivalima znači da će obje stranke gledati interes države, a svoje “lične sujete” ovaj put ostaviti po strani.

 

 

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING