INFO

  • ČAVARA: TEŠKO ĆE SE STEĆI UVJETI ZA ODRŽAVANJE LOKALNIH IZBORA
  • KRIZNI ŠTAB ZA PRAĆENJE KORONAVIRUSA - PRESJEK TRENUTNOG STANJA U UNSKO – SANSKOM KANTONU
  • HRVATSKA NA KORAK DO GRADNJE ODLAGALIŠTA NUKLEARNOG OTPADA
  • U BANJOJ LUCI U PETAK UJUTRO OPĆA ZABRANA KRETANJA ZA MLAĐE OD 65 GODINA
  • IZ BIHAĆA ZA SARAJEVO POSLANA NOVA 34 UZORKA
  • MMF ZA BIH SPREMIO 165 MILIONA EURA, PRIORITET ZDRAVSTVO I EKONOMIJA
  • PRIVREMENO ZATVARANJE POGRANIČNIH PRIJELAZA IZMEĐU HRVATSKE I BOSNE I HERCEGOVINE
  • VRIJEME DANAS: PRETEŽNO OBLAČNO, NA PODRUČJU KRAJINE SUNČANO
  • ZBOG KORONAVIRUSA U AUSTRIJI 200 HILJADA LJUDI OSTALO BEZ POSLA
  • POČELA GRADNJA GRANIČNOG PRIJELAZA SA SRBIJOM KOD BRATUNCA

SASTANKOM U ISTOČNOM SARAJEVU PREDSJEDAVAJU DODIK I TEGELTIJA

- Sastanak političkih predstavnika Republike Srpske koji obavljanju dužnosti u državnim institucijama Bosne i Hercegovine počeo je danas u Istočnom Sarajevu, a sastanak je sazvao član Predsjedništva BiH i predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik.

SASTANKOM U ISTOČNOM SARAJEVU PREDSJEDAVAJU DODIK I TEGELTIJA

ISTOČNO SARAJEVO, 20. februara - Iako se očekivalo, sastanku ne prisustvuje predsjednica bh. entiteta Republika Srpska Željka Cvijanović, ali uz Dodika sastankom predsjedava i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija, također iz SNSD-a.

Sastanku prisustvuje predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) Milan Tegeltija, a iako su pozvani, na susret nisu stigli predsjednici Partije demokratskog progresa (PDP) i Srpske demokratske stranke (SDS) Branislav Borenović i Mirko Šarović.

Mediji su ranije objavili da je sastanak sazvan nakon susreta Dodika s ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Ericom Nelsonom koji je Dodika, prema izjavi iz Ambasade, podsjetio da SAD ne traži ni više ni manje nego potpuno poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Dodik je za medije iz RS-a odmah nakon susreta s Nelsonom izjavio da je taj sastanak doživio kao prijetnju, ali da administracija SAD-a "neće moći zaustaviti odbranu interesa bh. entiteta Republika Srpska".

Inače, ambasador Nelson posjetio je Dodika netom po okončanju sjednice Predsjedništva BiH koja je održana jučer i koja je bila neučinkovita jer je protiv svih tačaka dnevnog reda glasao upravo Dodik.

Bila je to prva sjednica državnog Predsjedništva nakon zaključaka usvojenih na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske u kojima je, između ostaloga, najavljeno da će politički predstavnici RS-a učestvovati u radu, ali ne i u donošenju odluka na državnom nivou.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik jučer je, podsjećamo, najavio da će na ovom sastanku "odlučivati da li će neučestvovanje u donošenju odluka svesti na niži, nivo akata, rješenja i drugih pitanja"

Veliki broj medijskih ekipa očekuje obraćanje učesnika sastanka.

 

 


 

 

VEZANE VIJESTI

KOMENTARI

TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE


MARKETING