SASTANAK U SARAJEVU: U FOKUSU OVOGODIŠNJEG SAJMA EKOBIS U BIHAĆU BIT ĆE VODA KAO NEPROCJENJIVO BLAGO

- Ministar Šemsudin Dedić primio je danas u prostorijama Ministarstva generalnog sekretara Privredne komore Unsko-sanskog kantona, direktora JP "Nacionalni park Una" i menadžera Krajina Film Festivala

  • AUTOR: klix.ba
  • 18.07.2017 - 14:40
  • 439

SARAJEVO, 18. jula - Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić sastao se danas s generalnim sekretarom Privredne komore Unsko-sanskog kantona Nihadom Šušnjarom, direktorom JP "Nacionalni park Una" Amarildom Mulićem i menadžerom Krajina Film Festivala Adnanom Bajrićem, kako bi razgovarali o sajamskim manifestacijama planiranim ove godine u Unsko-sanskom kantonu.

Između ostalog, u Bihaću će se po 15. put održati Međunarodni sajam ekologije "EKOBIS 2017". Ovogodišnji sajam EKOBIS istaći će vodu kao neprocjenjivo blago, potencirajući važnost zaštite ovog prirodnog resursa za sadašnje i buduće generacije. Nedavnim puštanjem u rad postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Bihaću, Unsko-sanski kanton je dokazao da ozbiljno pristupa zaštiti prirode i očuvanju biološke raznolikosti, ne samo u slivu Une već i šire.

"Cijeneći važnost Međunarodnog sajma EKOBIS za prezentiranje potencijala i privrednih mogućnosti koje nude Bihać i Unsko-sanski kanton, ali i njegov značaj u pogledu promocije ekologije kao bitnog segmenta u svakoj grani privrede, dajem svoju svesrdnu podršku ovoj sajamskoj manifestaciji kao i drugim događajima, kao što su 45. Una regata i Krajiško ljeto 2017., koji će privući velik broj posjetilaca u ovaj kanton i tako doprinijeti razvoju i promociji Unsko-sanskog kantona kao turistički atraktivnog i privredno interesantnog područja BiH," kazao je ministar Dedić.

Na sastanku su također prezentirane aktivnosti planirane u sklopu 45. Una regate koja počinje 26.07.2017. nakon čega je razgovarano o aktuelnim projektima u oblasti vodoprivrede, kao i manifestaciji "Krajiško ljeto 2017 koja okuplja krajiške privrednike iz BiH i dijaspore.

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEIZBORI 2018

PROMO VIDEO TVUSK 2016

KONKURS ZA DODJELU NOVINARSKE NAGRADE EMIN HUSKIĆ 2018

MARKETING
MARKETING