INFO

  • USK: EVIDENTNA KRŠENJA NAREDBI DONESENIH USLIJED PANDEMIJE KORONAVIRUSA
  • ŠTA NAKON PERIODA SAMOIZOLACIJE, MOGU LI SE GRAĐANI OSJEĆATI SIGURNO
  • FBIH: SETOM MJERA POVEĆATI OBIM POLJOPRIVREDNE PROIZVODNJE
  • VREMENSKA PROGNOZA: PRETEŽNO OBLAČNO
  • NOVA DVA SLUČAJA ZARAZE KORONAVIRUSOM U BIHAĆU
  • NASTAVA NA PODRUČJU USK ODGOĐENA DO DALJNJEG
  • U BIHAĆU PREMINUO PACIJENT IZ BOSANSKE KRUPE KOJI JE BIO ZARAŽEN KORONAVIRUSOM
  • KB BIHAĆ: ZA LIJEČENJE KORONAVIRUSA POTREBNA KRVNA PLAZMA
  • ZZJZ FBiH: NAREDNE DVIJE DO TRI SEDMICE KLJUČNE U POGLEDU RAZVOJA PANDEMIJE
  • SAMOIZOLACIJA JE OBAVEZA, PREKRŠITELJI ĆE KRIVIČNO ODGOVARATI

ŠAROVIĆ NA IBF-U: BIH NIJE U POTPUNOSTI ISKORISTILA SVE SVOJE PRILIKE I RESURSE

- Poslovnim ljudima želim da kažem da iako je BiH mala zemlja, ona je lider, najbolja je u regionu u više oblasti, vrlo važnih kao što je energetika, autoindustrija, drvna industrija odnosno industrija namještaja. Mi smo zemlja najbogatija pitkom vodom u Evropi. Bogati smo i sa mnogim drugim stvarima, rekao je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović...

ŠAROVIĆ NA IBF-U: BIH NIJE U POTPUNOSTI ISKORISTILA SVE SVOJE PRILIKE I RESURSE

SARAJEVO, 17. oktobra - Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, poručio je danas na Međunarodnom poslovnom forumu (IBF), koji se održava u Sarajevu, a koji je okupio više stotina potencijalnih investitora iz različitih dijelova svijeta, da je Bosna i Hercegovina zemlja velikih prilika i šansi.

"Poslovnim ljudima želim da kažem da iako je BiH mala zemlja, ona je lider, najbolja je u regionu u više oblasti, vrlo važnih kao što je energetika, autoindustrija, drvna industrija odnosno industrija namještaja. Mi smo zemlja najbogatija pitkom vodom u Evropi. Bogati smo i sa mnogim drugim stvarima", rekao je Šarović.

Međutim, kako je kazao, "BiH nije u potpunosti iskoristila sve svoje prilike i sve svoje resurse". 

"Kao što je i poruka ovog Foruma 'različitost' i BiH je zemlja različitosti. Ona je zemlja velikih prilika, zemlja velikih šansi i zbog toga svi vi, dobrodošli u BiH", poručio je Šarović.

Poslovni forum u glavnom gradu BiH organizuje Udruženje nezavisnih industrijalaca i biznismena (MUSIAD) u suradnji s Vanjskotrgovinskom komorom BiH. MUSIAD predstavlja najveću poslovnu organizaciju u Turskoj, koja ima oko 10.000 članova, najmanje 221 predstavništvo i kontakt centar u svijetu, a na taj način omogućava zaposlenje za oko 1,6 miliona ljudi. MUSIAD na godišnjem nivou organizuje IBF, odnosno Međunarodni poslovni forum.

Međunarodni poslovni forum IBF koji se svake godine fokusira na globalna ekonomska pitanja, izabrao je Bosnu i Hercegovinu za domaćina 23. godišnjeg IBF-a pod motom "Za snažniju budućnost, vrijeme je da se ujedinimo i budemo kao jedno".

Cilj 23. godišnjeg sastanka u Sarajevu je skrenuti pažnju na trgovinski i investicioni potencijal Bosne i Hercegovine, posebno u sektorima prehrane, poljoprivrede, stočarstva, turizma, građevinarstva, zdravstva, metala, namještaja i šumskih proizvoda.

 

 

VEZANE VIJESTI

KOMENTARI

TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE


MARKETING