SARAJEVSKA FILHARMONIJA U NARODNOM POZORIŠTU PRIREDILA RAMAZANSKI KONCERT

- Sarajevskoj publici se prvi put predstavio i atraktivni Nemeth Quartet iz Turske izvedbom koncerta za kvartet i orkestar turskog kompozitora i već poznatog gosta Sarajevske filharmonije Oguzhana Balcija

  • AUTOR: Anadolu Agency
  • 14.05.2018 - 21:24
  • 1111

SARAJEVO, 14.maja - Sarajevska filharmonija je i ove godine u Narodnom pozorištu Sarajevo tradicionalno organizovala Ramazanski koncert kojim filharmoničari najavljuju dolazak ramazana, posebnog mjeseca u islamu, javlja Anadolu Agency (AA).

Sarajevskoj publici se prvi put predstavio i atraktivni Nemeth Quartet iz Turske, izvedbom koncerta za kvartet i orkestar turskog kompozitora i već poznatog gosta Sarajevske filharmonije Oguzhana Balcija.

Na programu su izvedena i djela G. Bizeta, A. Jažića, Đ. Jusića te kolaž "Svjetlo" koji je za ovu priliku komponovao Munir Mešanović, pod čijom dirigentskom palicom je nastupio i orkestar Sarajevske filharmonije na ovogodišnjem Ramazanskom koncertu.

Koncertu je prisustvovao i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, veliki broj ličnosti iz javnog i kulturnog života BiH kao i brojni građani.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING