INFO

  • KORONAVIRUS SE ŠIRI U HRVATSKOJ: POTVRĐEN DRUGI SLUČAJ
  • KOMŠIĆ, IZETBEGOVIĆ I RADONČIĆ DANAS O AKTUELNOJ POLITIČKOJ SITUACIJI U BIH
  • GRANIČNI PRIJELAZ IZAČIĆ: GP BiH PROVODI POJAČANE MJERE NADZORA PUTNIKA
  • IZETBEGOVIĆ, KOMŠIĆ, RADONČIĆ: OVE TRI STRANKE NEĆE PRISTATI NA UCJENE
  • OBILJEŽAVANJE DANA NEZAVISNOSTI BIH U 25 GRADOVA EVROPSKE UNIJE
  • DNEVNO U BIH PRISTIGNE OKO 120 ILEGALNIH MIGRANATA
  • IZ DOBOJA ENTITETSKI PREMIJERI PORUČILI: SITUACIJA SA KORONAVIRUSOM SE MOŽE KONTROLISATI
  • U SVJETLU POLITIČKE KRIZE U BIH NEVLADINE ORGANIZACIJE USK-A ORGANIZOVALE SESIJU
  • POČINJE KORIZMA, PRIPRAVA ZA PROSLAVU USKRSA
  • ŠTA DONOSI NOVI NJEMAČKI ZAKON O USELJEVANJU STRUČNOG KADRA

SARAJEVO U RASKOŠNOM RUHU: POČEO 25. SFF, KO JE SVE PRVU NOĆ PROŠETAO BOSANSKIM ĆILIMOM...

- Sarajevo film festival (SFF), 25. po redu, otvoren je večeras svečanom ceremonijom ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu...

SARAJEVO U RASKOŠNOM RUHU: POČEO 25. SFF, KO JE SVE PRVU NOĆ PROŠETAO BOSANSKIM ĆILIMOM...

SARAJEVO, 17. augusta - Brojne poznate ličnosti iz kulturnog i javnog života naše, ali i zemalja regije i svijeta prošetale su novim bosanskim ćilimom ispred Narodnog pozorišta.

Između ostalih, oskarovac Eugenio Caballero, dobitnici Počasnog Srca Sarajeva Alejandro Gonzalez Iñárritu, Pawel Pawlikowski, ekipa filma ''Sin'' predvođena redateljicom Ines Tanović, čijom će svjetskom premijerom biti otvoren jubilarni Festival.

Bosanskim ćilimom prošetala su i tri gradonačelnika: Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva, Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba i Ivan Vuković, gradonačelnik Podgorice.
Na svečanost otvaranja ceremonije stigli su i Gordana Boban, Pjer i Jasna Žalica, Admir Glamočak, Nikolo Kojo, Danis Tanović, Branko Đurić-Đuro, Tarik i Lejla Filipović, Hanka Paldum, Božo Vrećo, Jelena Veljača, Amra Džeko i mnogi drugi.

Sarajlije, Bosanci i Hercegovci i turisti su na ulicama, šetaju i uživaju u sjaju koji svake godine SFF donese sa sobom.

Istaknimo da će na ovogodišnjem festivalu bit prikazan rekordan broj filmova, čak 270, u 18 različitih programa iz 56 zemalja, od čega će 68 imati svjetsku, a 12 međunarodnu premijeru.

U jučerašnjem intervjuu za Oslobođenje Mirsad Miro Purivatra, direktor SFF-a napravio je izbor filmova za čitaoce Oslobođenja.

- Da sam dio publike koja će osam dana biti na Sarajevo Film Festivalu, ne bih propustio filmove Pawela Pawlikowskog u programu Tribute to, Masterclass sa Inarrituom u nedjelju u Narodnom pozorištu - obojica dobitnici Počasnog Srca Sarajeva. U Open Air programu bih gledao filmove “Šavovi” i pobjednički film ovogodišnjeg festivala u Cannesu “Parazit”, film “Jadnici” koji je osvojio nagradu žirija, u Summer Screenu film “Amazing Grace”, “Nebeska tema: Priča o Vladi Divljanu”, posjetio bih lokacije u Novom Sarajevu i u drugačijem ambijentu gledao filmove…, predložio je Purivatra.

VEZANE VIJESTI

KOMENTARI

TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE


MARKETING