SARAJEVO: TEMATSKI SKUP O EFEKTIMA NA RELACIJI IZVOZ - UVOZ U BIH

- U Sarajevu je danas održan tematski skup povodom analize efekata primjene Odluke o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa kod uvoza određenih roba u BiH. Analizirajući primjenu ove odluke, zaključeno je da privrednici i brojne kompanije postižu sjajne rezultate

  • AUTOR: rtvusk
  • 10.07.2018 - 19:23
  • 331

SARAJEVO, 10. jula - Primjena Odluke o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa kod uvoza određenih roba u BiH u 2017. godini je donijela odlične rezultate. Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović je analizirajući primjenu ove odluke naglasio da privrednici i brojne kompanije postižu sjajne rezultate. 

Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa s komorskim sistemom u BiH priprema donošenje nove Odluke o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa za izvozno orjentisane kompanije u BiH. Prema riječima Šarovića, odluka bi trebala biti donsena najdalje krajem augusta, kroz proces u kojem će učestvovati različite institucije.

Radovan Pazurević, vlasnik preduzeća iz Dervente, naglasio je kako ovakve mjere trebaju biti sistemske. Dodao je kako u BiH postoji problem manjka škola i institucija koje će pružiti potrebno obrazovanje kvalifikovanim radnicima.

Povećanje vrijednosti izvoza u odnosu na prošlu godinu bilježi stopu od preko 3 posto. To su samo pokazatelji da ima smisla razgovarati na ovu temu, ali i da je to jedan u nizu drugih koraka koji bi podsticali privredu, poručeno je sa današnje press konferencije.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEIZBORI 2018

PROMO VIDEO TVUSK 2016

KONKURS ZA DODJELU NOVINARSKE NAGRADE EMIN HUSKIĆ 2018

MARKETING
MARKETING