SARAJEVO: TEMATSKI SKUP O EFEKTIMA NA RELACIJI IZVOZ - UVOZ U BIH

- U Sarajevu je danas održan tematski skup povodom analize efekata primjene Odluke o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa kod uvoza određenih roba u BiH. Analizirajući primjenu ove odluke, zaključeno je da privrednici i brojne kompanije postižu sjajne rezultate

  • AUTOR: rtvusk
  • 10.07.2018 - 19:23
  • 374

SARAJEVO, 10. jula - Primjena Odluke o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa kod uvoza određenih roba u BiH u 2017. godini je donijela odlične rezultate. Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović je analizirajući primjenu ove odluke naglasio da privrednici i brojne kompanije postižu sjajne rezultate. 

Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa s komorskim sistemom u BiH priprema donošenje nove Odluke o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa za izvozno orjentisane kompanije u BiH. Prema riječima Šarovića, odluka bi trebala biti donsena najdalje krajem augusta, kroz proces u kojem će učestvovati različite institucije.

Radovan Pazurević, vlasnik preduzeća iz Dervente, naglasio je kako ovakve mjere trebaju biti sistemske. Dodao je kako u BiH postoji problem manjka škola i institucija koje će pružiti potrebno obrazovanje kvalifikovanim radnicima.

Povećanje vrijednosti izvoza u odnosu na prošlu godinu bilježi stopu od preko 3 posto. To su samo pokazatelji da ima smisla razgovarati na ovu temu, ali i da je to jedan u nizu drugih koraka koji bi podsticali privredu, poručeno je sa današnje press konferencije.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING