SARAJEVO: OBILJEŽEN DAN PATRIOTA

- I dok se u manjem bh. entitetu neustavno obilježavao Dan Republike, širom Federacije patrioti su se prisjetili svih žrtava rata u Bosni i Hercegovini. Uz poruku da BiH nikada neće biti podijeljena, organizatori su istakli važnost donošenja Zakona o zabrani negiranja genocida

  • AUTOR: rtvusk, Anadolu Agency
  • 09.01.2019 - 16:59
  • 415

SARAJEVO, 09. januara - Obilježavanju Dana patriota BiH  prisustvovali su predstavnici vojnih struktura iz ratnih godina RBiH, dobitnici najviših ratnih priznanja i pripadnici Armije Republike BiH.

Sejfudin Tokić, predsjednik Bošnjačkog pokreta koji je organizator manifestacije, poručio je da patrioti "neće trpjeti nikakve oblike fašizma, isključivosti i one politike koje zagovaraju podjelu, uništenje države BiH i novi genocid nad Bošnjacima".

Prisjećajući se žrtava genocida u BiH, Bakira Hasečić predsjednica Udruženja „Žena - žrtva rata“, podsjetila je na sudbine hiljada silovanih žena koje su svu okrutnost agresora osjetile na svojoj koži.

Bošnjački narod mora izgraditi patriotizam, biti garant stabilnosti i napretka BiH i neće dozvoliti da bilo ko narušava suverenitet, teritorijalni integritet i slobodu BiH, istaknuto je na ovom skupu. 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING