SARA DEDIĆ NAJAKTIVNIJI STUDENT ČITALAC KNJIGA

- Sara je studentica treće godine Odsjeka za bosanski jezik, književnost i historiju na Pedagoškom fakultetu. Gotovo svaki dan dolazi u Kantonalnu i univerzitetsku bibliteku, a sedmično pročita i po nekoliko knjiga

Sara Dedić, studentica Pedagoškog fakulteta
  • AUTOR: Emina Ramić
  • 21.11.2017 - 19:44
  • 676

BIHAĆ, 21. novembra - U organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, u zgradi Vlade FBIH u Mostaru je obilježen Dan akademske knjige. U sklopu tih aktivnosti, u ovom ministarstvu su po prvi put odlučili nagraditi po jednog studenta sa šest javnih univerziteta u Federaciji BiH za najaktivnije korištenje bibliotečkih usluga. Jedna od onih koja je najviše čitala i koristila bibliotečke usluge jeste i Sara Dedić, studentica Univerziteta u Bihaću.

Sara je studentica treće godine Odsjeka za bosanski jezik, književnost i historiju na Pedagoškom fakultetu. Gotovo svaki dan dolazi u Kantonalnu i univerzitetsku bibliteku, a sedmično pročita i po nekoliko knjiga. Ne iznenađuje stoga da je upravo ona jedna od nagrađenih od strane Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke simboličnom novčanom nagradom od 300 KM kao jedna od najaktivnijih korisnika bibliotečkih usluga u FBiH.

Pregledavši statistiku i aktivnosti članova, u Kantonalnoj biblioteci su predložili studenticu Saru Dedić jer je vrijedno učila i istraživala. Pritom je koristila knjižni fond i elektronske baze podataka biblioteke, a zabilježeno je njenih 56 posjeta biblioteci godišnje.

Pored Sare, nagrađeni su i Tarik Šačić, na prijedlog Nacionalne i sveučilišne biblioteke BiH, Jasmina Gerin, Univerzitetska biblioteka Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, Monika Ačkar, Univerzitetska biblioteka Univerziteta u Zenici, Ena Miloš, Sveučilišna knjižnice Sveučilišta u Mostaru, te Amina Borovačkić, Univerzitetska biblioteka Univetziteta u Tuzli.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEIZBORI 2018

PROMO VIDEO TVUSK 2016

KONKURS ZA DODJELU NOVINARSKE NAGRADE EMIN HUSKIĆ 2018

MARKETING
MARKETING