SAOBRAĆAJNA (NE)SREĆA: ČESTA SLIKA U VRIJEME BLAGDANA

- Decembar je mjesec prepoznat po božićnim u novogodišnjim praznicima, ali, nažalost, i po gužvama u saobraćaju, kao i povećanim brojem saobraćajnih nesreća. Jedna takva desila se jutros u Bihaću, u naselju Kamenica

  • AUTOR: rtvusk
  • 24.12.2018 - 16:10
  • 1099

BIHAĆ, 24. decembra - U jutrošnjoj saobraćajnoj nesreći u Bihaću učestvovala su 3 vozila, a dva lica su zadobila lakše tjelesne povrede. Ovakve slike su česte u vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika kada se na našem kantonu bilježe i veće gužve u saobraćaju.

Primjera radi, na području USK-a u protekla 24 sata, dogodilo se 10 saobraćajnih nesreća u kojima su dva lica zadobila teške, a pet lica lake tjelesne povrede. Jedan od razloga zasigurno je povećan broj dolazaka bh. građana koji žive u inostranstvu.

Trenutno su na određenim raskrnicama isključeni semafori, odnosno svjetlosna signalizacija, te po potrebi gdje dođe do zastoja u saobraćaju  i u kritičnim vremenskim terminima, policijski službenici vršit će fizičku regulaciju saobraćaja, ističu iz MUP-a USK, dodajući da su ove godine ipak zadovoljni, jer je broj saobraćajnih nesreća ipak smanjen.

Ministarstvo unutrašnjih poslova USK još jednom apeluje da se svi učesnici u saobraćaju pridržavaju zakonskih propisa, da vozači vožnju prilagode zimskim uslovima i ograničenjima kako bi svoju bezbjednost i bezbjednost drugih u saobraćaju podigli na viši nivo.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING