SANSKI MOST U NAREDNOJ GODINI DOBIJA VAKUFSKI TRŽNI CENTAR

- Sanski Most uskoro, na mjestu sadašnje pijace, dobija moderan tržni centar vrijedan 5 miliona maraka. Izgradnju vakufskog tržnog centra u potpunosti finansira Generalna direkcija vakufa Republike Turske. Riječ je o jednom od značajnijih projekata u poslijeratnom periodu. Sadržaj budućeg kompleska odnosno idejni projekat tržnog centra, predstavljen je premijeru Mustafi Ružniću i ministru privrede Nijazu Kadiriću

  • AUTOR: rtvusk
  • 21.02.2019 - 17:51
  • 662

SANSKI MOST, 21. februara - Drvene štandove na sanskoj pijaci zamijenit će moderan vakufski tržni centar, vrijedan 5 miliona maraka.

Sadržavat će oko 9.500 kvadratnih metara korisnog poslovnog prostora, na površini od 6.000 kvadratnih metara, sa svim pratećim objektima. Biće to svojervrsna atrakcija ne samo za Sanski Most nego i USK, u potpunosti finansirana od direkcije vakufa Republike Turske. Izrada projektne dokumentacije je pri kraju i u narednim mjesecima se kreće sa radovima.

Višemilionski projekat modernog vakufskog tržnog centra kojeg realizira Medžlis Islamske zajednice preko Vakufske direkcije BiH, financijski će pomoći i Vlada USK. Iznos od 50 hiljada konvertibilnih maraka iz kantonalne kase, neće biti jedini vid novčane  podrške. I ove će godine, kao i svih prethodnih,  biti izdvojen određen dio sredstava i za održavanje vjerske manifestacije „Mussala 2019.“

Tokom trajanja građevinskih radova, pijaca će biti izmještena na drugu lokaciju o kojoj će građani biti obavješteni. Posjetu Općini Sanski Most, premijer i ministar nastavili su obilaskom uspješnih privrednika koji će uskoro zaposliti i do 100 radnika.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING