SANSKI MOST - TRADICIONALNI KONCERT ILAHIJA I KASIDA

- Tradicionalni koncert ilahija i kasida, koji je godinama postao nezaobilazan dekor manifestacije „Musalla“, održan je sinoć pred velikim brojem posjetilaca na Trgu oslobodilaca u Sanskom Mostu

  • AUTOR: rtvusk
  • 04.07.2019 - 18:06
  • 491

SANSKI MOST, 4. juli -  Učešće u koncertu uzeli su hor „Harmonija“ iz Sanskog Mosta, koji djeluje već sedam godina s misijom promoviranja tolerancije i zajedništva, te hor „Merak“ iz Sapne, koji čine djevojke i mladići a iza sebe imaju preko 250 nastupa u zemlji i inostranstvu.

Prisutne je na samom kraju oduševio i jedan od trenutno najperspektivnijih i najtalentiranijih izvođača ilahija i kasida na našim prostorima, Mustafa Isaković. Ovdašnjoj javnosti poznat je po  poemi „Cvijet Srebrenice“ i  kasidi „Devet heroja“. Manifestacija „Musalla 2019“ nastavlja se večeras u haremu Sultan Fatihove džamije u Donjem Kamengradu, tradicionalnim večem Kur'ana. U sklopu ovog događaja nastupiće poznati hafizi i učači, a poslednjeg dana manifestacije, u petak 5. jula, klanjaće se džuma na Musalli u Donjem Kamengradu, što će biti centralni i završni sadržaj ovogodišnje manifestacije.

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING