SANSKI MOST: OPĆINSKO VIJEĆE USVOJILO NACRT BUDŽETA ZA 2019. GODINU

- Prethodno usvojen i izvještaj o izvršenju budžeta od 1. januara do 30. septembra ove godine

Sjednica Općinskog vijeća Sanskog Mosta
  • AUTOR: Zlatko Memić
  • 30.10.2018 - 15:23
  • 359

SANSKI MOST, 30. oktobra - Nacrt budžeta općine za 2019. u iznosu od 11. 237.712 maraka i Nacrt odluke o izvršenju općinskog budžeta za isti period, usvojeni su na današnjoj sjednici Općinskog vijeća Sanski Most. Prethodno je usvojen i izvještaj o izvršenju budžeta od 1. januara do 30. septembra.

Kako se navodi u pomenutom izvještaju, u devet mjeseci tekuće godine u općinskom budžetu ostvareni prihodi iznose 8.609.625. maraka, što je 66,71 posto ostvarenja godišnjeg plana. U istom periodu za rashode je izdvojeno 7. 438.098 KM. Ostatak od 1. 171.527 maraka će biti utrošen za infrastrukturne projekte koji su planirani do kraja godine, pojašnjeno je od strane Ermine Hrnčić, načelnice Općinske službe za finansije, koja je istakla kako su u izvještajnom periodu sve obaveze općine na vrijeme izmirene, te da nema nikakvih dugovanja.

Načelnik Općine Faris Hasanbegović je naglasio kako je u ovoj godini realiziran značajan dio infrastrukturnih projekata zahvaljujući sredstvima sa viših nivoa, te da su određeni projekti trenutno u fazi realizacije iz razloga što izvođač zbog obima poslova nije mogao na vrijeme završiti sve radove. Iz tog razloga općina može biti zadovoljna tekućom budžetskom godinom, istakao je načelnik.

Nakon usvajanja, Nacrta budžeta za 2019. godinu biće upućen u javnu raspravu u trajanju od 30 dana. Do tada će građani i ostali zainteresirani s područja općine moći dostavljati svoje prijedloge, sugestije i primjedbe nakon čega će biti izrađen prijedlog budžeta koji će biti dostavljen Općinskom vijeću na razmatranje i usvajanje.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING