SANSKI MOST: OPĆA BOLNICA DOBILA NOVI ULTRAZVUČNI APARAT

- Opća bolnica Sanski Most bogatija je za još jedan vrijedan uređaj. Riječ je o savremenom ultrazvučnom aparatu kojeg je dobila kao donaciju zahvaljujući Zavičajnom klubu Stara Rijeka iz Zagreba, koji okuplja veliki broj Sanjana koji trenutno žive u Republici Hrvatskoj

  • AUTOR: rtvusk,rtv sana
  • 04.02.2019 - 17:10
  • 326

SANSKI MOST, 04. februara - Nabavka ovog uređaja je omogućena zahvaljujući aktivnostima velikog broja članova Zavičajnog kluba, koji su ovim činom pokazali da nisu zaboravili grad u kojem su rođeni, te su odlučili da za potrebe sanske Opće bolnice obezbijede ultrazvučni aparat.

 Zahvalnost u ime Opće bolnice uputio je direktor ove zdravstvene ustanove Mustafa Avdagić, koji je istako kako će aparat biti od velike koristi u budućem radu, zahvaljujući kojem će kvalitet zdravstvenih usluga biti podignut na viši nivo.

Novi ultrazvučni aparat je na raspolaganju liječnicima koji rade ultrazvučnu dijagnostiku, te će prema riječima specijaliste iz oblasti radiologije, dr. Nedima Jakupovića, omogućiti bolje preglede pacijenata, obzirom da se radi o uređaju koji je vrhunske kvalitete, i koji je već stavljen u funkciju.

Za naredni period najavljene su nove  slične aktivnosti, koje imaju za cilj jačanje saradnje između sanske zdravstvene ustanove i Zavičajnog kluba Stara Rijeka.

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING