SANSKI MOST: ODRŽANA JAVNA TRIBINA ASOCIJACIJE ŽENA STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE

- U organizaciji Asocijacije žena Stranke demokratske akcije Sanski Most u prepunoj sali gradskog kina održana je javna tribina pod nazivom „Šapućem ti kao žena ženi“ na kojoj je počasni gost i uvodničar bila poznata književnica, Sara Sabri iz Sarajeva. Tom prilikom, povodom obilježavanja Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, posebna zahvalnost upućena je svim pripadnicima Armije, ali i svim onima, koji su položili živote za suverenu Bosnu i Hercegovinu i za posljednji u nizu oslobođenih gradova, Sanski Most

  • AUTOR: rtvusk
  • 15.04.2018 - 19:27
  • 379

SANSKI MOST,15. aprila - Prisutne gošće pozdravio je načelnik Općine Sanski Most, Faris Hasanbegović, koji je naglasio važnost i ulogu žene u današnjem savremenom društvu.

Predsjednica Asocijacije žena Stranke demokratske akcije Sanski Most, Mediha Hromalić, kazala je kako se na ovaj način želi ukazati na ulogu žene u razvoju i jačanju porodice koja je osnovni stub svakog društva, dok je predsjednica Asocijacije žena SDA USK-a, Bisenija Mušedinović, pohvalila rad Asocijacije, ali i cjelokupne Općinske organizacije Stranke u Sanskom Mostu, naglasivši kako je ovo jedina općina u Kantonu u kojoj je ova politička partija kontinuirano na vlasti od završetka rata.

Gošća javne tribine, Sanela Karišik-Begović, poznatija kao Sara Sabri, autorica je osam knjiga za odrasle i dvije za djecu, a još dvije su u pripremi. Mnoge od njih su doživjele, u vrlo kratkom roku, više izdanja. “Prisiljavajući” čitatelje da se uhvate u koštac s vlastitim problemima, što često znači i samopriznanje da smo za nešto pomalo i sami “krivi”, osvojila je srca čitatelja. Obraćajući se prisutnima, ona je poseban naglasak stavila na odnose unutar porodice i odgoj djece.

Sanjanke koje su prisustvovale predavanju složne su u jednom - ideja da bez zdravog društva nema zdrave porodice jednaka je tvrdnji da zdrave porodice nema bez zdrave žene. Najavljeno je da će slijedeća tribina s temom života i djela rahmetli Alije Izetbegovića biti održana sredinom narednog mjeseca.

 

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING