SANSKI MOST: NOVA ULAGANJA NJEMAČKOG INVESTITORA

- Prvomajska ulica u Sanskom Mostu, od narednog mjeseca, postaje dijelom proizvodnog svijeta. U tom dijelu sanske općine do kraja godine biće zaposleno 100 radnika a svoje radno mjesto već je pronašlo 20 radnika. Njemačka je to investicija vrijedna 6 miliona maraka, koja je u USK došla zahvaljujući prijedlogu radnika i mještana Hrustova, koji rade u Njemačkoj. Prostorije njemačke firme na sanskom tlu posjetili su premijer USK-a Mustafa Ružnić i ministar privrede USK-a Nijaz Kadirić

  • AUTOR: rtvusk
  • 22.02.2019 - 15:41
  • 272

SANSKI MOST, 22. februara - Njemačka investicija, 257. u BiH,  vrijedna oko 6 miliona maraka, svoje mjesto našla je u  Prvomajskoj ulici. Na taj korak,  vlasnika  su potaknuli njegovi radnici u Njemačkoj, mještani Hrustova koji su predložili da investira i zaposli određeni broj njihovih sugrađana. Do sada je radno mjesto pronašlo 20 osoba, koji su  nakon  obuke u Njemačkoj, spremni za početak proizvodnje koja kreće u martu.

Bolji privredni ambijent i omogućavanje novog privrednog zamaha, namjere su Vlade USK i ministarstva privrede, rečeno je tokom obilaska proizvodnih hala njemačke firme sa sjedištem u Sanskom Mostu. Kroz partnerski odnos Vlade i realnog sektora, s brojnim vidovima podrške potencijalnim investitorima,  namjera je obnoviti i ojačati privredu Unsko-sanskog kantona, kazao je prvi čovjek USK-a, Mustafa Ružnić.

U poslijeratnoj BiH otvoreno je 257 firmi njemačkog vlasnika i zaposleno 14 hiljada radnika. Samo u prošloj godini na bh. tlu ostvarile su 4 i po milijarde prometa, ističe Topić i dodaje da strane investicije dolaze samo u one sredine koje daju poticaje i omogućavaju lagan i nesmetan tok investiranja.

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING