SANSKI MOST: NASTAVAK IZGRADNJE INFRASTRUKTURNIH PROJEKATA U ZDENI

- Sredstva za izvođenje radova u iznosu od 480.000 KM osigurali su Vlada Švicarske i UNDP, a dio će se finansirati iz općinskog budžeta

Predstavnici Općine i MEG projekta u Zdeni
  • AUTOR: rtv sana
  • 31.08.2018 - 16:10
  • 583

SANSKI MOST, 31. augusta - U Sanskom Mostu je, potpisivanjem ugovora sa izvođačima radova, ozvaničen početak realizacije dva kapitalna infrastrukturna projekta koji će u značajnoj mjeri unaprijediti kvaliteta života građana.

Radi se o izgradnji kanalizacione mreže koju sa blizu pola miliona maraka finasiraju UNDP i švicarska vlada zajedno sa općinom.

Kroz MEG projekat nastavit će se izgradnja kanalizacije u Prvomajskoj ulici u naselju Zdena, te finalizirati radovi na vodovodnom sistemu Zdena-Kamengrad.

Sredstva za izvođenje radova u iznosu od 480.000 KM osigurali su Vlada Švicarske i UNDP,  a dio će se finansirati iz općinskog budžeta.

Faris Hasanbegović, prvi čovjek sanske općine, potpisao je s ugovore s partnerima na projektu, a nakon toga upriličena je posjeta i obilazak budućih radilišta.

Nastavak izgradnje vodovodnog sistema prema Kamengradu, kojim će se osigurati pitka voda sa izvorišta Zdene za tamošnja domaćinstva, bit će od velikog značaja za stanovnike ovog naselja.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING