SANSKI MOST: MEĐUNARODNA KONFERENCIJA INVALIDA

- U okviru konferencije koja će trajati dva dana, održat ćee se brojna predavanja iz različitih oblasti vezanih za tematiku položaja i života invalidnih osoba

I ove godine konferencija okupila veliki broj učesnika
  • AUTOR: Zlatko Memić
  • 02.10.2018 - 15:11
  • 347

SANSKI MOST, 2. oktobra - Dvanaesta po redu međunarodna dvodnevna konferencija pod nazivom „Djelujmo zajedno“, na kojoj se govori o položaju i pravima osoba sa invaliditetom u Federaciji BiH, svečano je otvorena danas u Sanskom Mostu. Organizator konferencije i ove godine je Koordinacioni odbor udruženja i saveza osoba sa invaliditetom Unsko-sanskog kantona.

I ove godine konferencija je okupila veliki broj učesnika, od predstavnika brojnih udruženja koja okupljaju ove osobe s područja cijele Bosne i Hercegovine, do institucija i organizacija koje se bave pomenutom problematikom, kao i predstavnika lokalnih, kantonalnih i federalnih vlasti.  

Uvodnim obraćanjem, početak konferencije u ime domaćina je ozvaničio Jusmir Alibabić, predsjedavajući Koordinacionog odbora udruženja i saveza osoba sa invaliditetom Unsko-sanskog kantona.

U okviru konferencije koja će trajati dva dana, održat ćee se brojna predavanja iz različitih oblasti vezanih za tematiku položaja i života invalidnih osoba.

Skup se organizuje u sklopu provođenja strategije za unapređenje prava i položaja osoba s invaliditetom u Federaciji BiH za period od 2016. do 2021. godine, a ovaj dokument je predstavio pomoćnik federalnog ministar za socijalnu problematiku i boračka pitanja, Dobrica Jonjić.

U radu konferencije i ove godine sudjeluju gosti iz Bosne i Hercegovine i susjednih država, koji će u toku dvodnevnog rada govoriti o više različitih tema koje se tiču života i statusa invalida.

Cilj konferencije je da se sagledaju današnji status i prava osoba sa invaliditetom, te da se zaključci proslijede nadležnim organima vlasti s ciljem poboljšanja statusa ove populacije.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING