SANIČKI NK OMLADINAC SLAVI 60 GODINA SPORTSKOG ŽIVOTA

- NK „Omladinac“ iz Sanice obilježava 60 godina rada i postojanja. Program je počeo danas nogometnom utakmicom pionira a kasnije i veterana

  • AUTOR: rtvusk
  • 22.07.2019 - 19:02
  • 484

KLJUČ, 22. jula - Sve je spremno za sportsko-zabavni spektakl. NK „Omladinac“ iz Sanice obilježava 60 godina rada i postojanja. Program je počeo danas nogometnom utakmicom pionira a kasnije i veterana.

Nakon odigranih utakmica biće održana i promocija monografije ovog kluba, dok ce sutra biti upriličena centralna svečanost. Naime bivši asovi, koji su nosili dres reprezentacije BiH i vodećih bh. klubova, sportski novinari, estradni umjetnici, treneri dolaze u Ključ i Sanicu da obilježe 60 godina postojanja nogometnog kluba Omladinac.

Izmedju ostalih, na rodjendan Omladinca dolaze, Vlatko Glavaš, proslavljeni bh.reprezentativac, kapetan bundesligaške Fortune i reprezentacije, zatim Senad Brkić, Kenal Alispahić, Nermin Šabić, Vule Trivunović, Vladan Grujić, Borče Sredojević, Aldin Đidić, Almir Turković, Rusmir Cviko, Senad Repuh, Muhamed Zejnilhodžić, Ajdin Maksumić i drugi. Takodjer za “Humane zvijezde” igrat će još najbolji nogometaši na estradi Nihad Alibegović, Denijal Ahmetović, Mujo Isanović, Adnan Nezirov i drugi.

U proteklih 60 godina rada i postojanja NK Omladinac je imao zapaženu ulogu u krajiškom i bh. nogometu te se takmičio u raznim rangovima takmičenja. NK Omladinac je proglašen kao najuspješnija ekipa u općini Ključ za 2015. i 2016. godinu.

- Pozivam sve ljubitelje nogometa USK-a, svih osam općina kantona da sutra dođu u Sanicu, biće lijepo prihvaćeni, ugošćeni  i na otvorenoj sceni vidjet ce nogometne zvijezde koje su do jučer branile boje bh. zmajeva i velikih bh. i inozemnih klubova,- kazao je Emir Tabaković, jedan od organizatora ove manifestacije.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING