SANACIJA STAROG GRADA OSTROŽAC

- Projekt provodi Grad Cazin u saradnji sa Kulturnim centrom, na osnovu međusobno potpisanog sporazuma o zajedničkom finansiranju

Sanacija zamka Ostrožac
  • AUTOR: rtvusk
  • 17.10.2017 - 08:00
  • 566

CAZIN, 17. oktobra - Na području Cazina planirana je obnova brojnih kulturno-historijskih objekata čime će biti unapređena turistička ponuda ovog grada. U okviru toga su počeli geotehnički istražni radovi na sahat kuli unutar Starog grada na Ostrošcu, kojeg je prošle godine posjetilo više od 10.000 turista.

To će biti osnova za izradu geomehaničkog eleborata koji će biti sastavni dio glavnog i izvedbenog projekta hitnih mjera sanacije, zaštite i konzervacije na dvorcu Lotara fon Berksa.

„Da bi realizacija bila u skladu sa zakonom i propisima struke, posebno u oblasti zaštite nacionalnih spomenika, angažovano je preduzeće čiji će predstavnici nadzirati radove geotehničkog ispitivanja i uraditi reviziju konačnog geotehničkog elaborata“, Emir Šarić, direktor Kulturnog centra Cazina.

Projekt provodi Grad Cazin u saradnji sa Kulturnim centrom, na osnovu međusobno potpisanog sporazuma o zajedničkom finansiranju.

U narednim danima planirano je čišćenje zidova dvorca, sahat kule i bedema, u cilju utvrđivanja stepena oštećenja i planiranja daljih mjera sanacije.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING