SA PROMOCIJE KNJIGE "RELOAD - PRIČE IZ ŽIVOTA" AUTORA AKIFA AGIĆA

- U okviru obilježavanja Dana Armije BiH i Dan arhivske djelatnosti USK, u organizaciji JU „Arhiv USK“ u Sali Muzeja u Bihaću promovirana zlatna knjiga "Reload“ - Priče iz života", autora Akifa Agića

  • AUTOR: rtvusk
  • 14.04.2018 - 08:47
  • 921

BIHAĆ, 14. aprila - U svom obraćanju prisutnim, autor je istakao da osim tih ratnih dešavanja kojima je protkana knjiga, i tragične sudbina njegove  porodice, ova knjiga ima duboku moralnu poruku koja govori o vjeri u bolju budućnost. Sve to je moguće samo ako ne zaboravimo prošlost, uz prisjećanje na ljude koji su dali život za BiH. Promotori ovog djela bili su novinara Mirza Sadiković i savjetnik gradonačelnika Cazina Jusuf Bajraktarević. Tokom promocije prikazan je Agićev dokumentarni film “Istina”, potresno svjedočanstvo s autentičnim snimcima o stradanjima i ratnim patnjama žrtava na području Prozora i Gornjeg Vakufa.

Knjiga Akifa Agića "Reload - Priče iz života" predstavljena je u Bihaću u prisustvu brojnih poštovalaca Agićevog štiva. Ovo je njegova složena, a zapravo jednostavna knjiga, koja pokazuje kako 'mali' ljudi mogu biti veliki i kako može biti velika - mala zemlja Bosna i Hercegovina.

 „Priče  iz  života“  čine jednu istinsku srž o onome što se dešavalo na ovim prostorima s mnogo emocije i suza. Obuhvaćeno je puno toga, od prijeratnog života, zatim ratni i poslijeratni period sa porukom da BiH uz sve ono što imamo, a imamo stradanja i strahove, imamo i ljepote, naglasio je autor.

Kako je istakao domaćin i pokrovitelj sinoćnje promocije, direktor Arhiva USK Fikret Kovačević, sva Agićeva djela i dokumentarni filmovi sadrže i  vjerodostojne  dokumente  koji  služe i kao dokazni materijali o agresiji na Bosnu i Hercegovinu i ratne  zločine koji su  tada činjeni.

Akif Agić rođen je 1964 godine u Gornjem Vakufu. U ratno vrijeme  bio je dopisnik u Press službi Trećeg i Sedmog korpusa, kao i Armije RBiH. Bio je i referent informisanja Generalštaba Armije Republike BiH. Objavio je hiljade televizijskih i radijskih izvještaja u programu RTV BIH i drugim medijima, a tokom 1993/94 godine bio je najslušaniji reporter sa ratom zahvaćenog teritiorija RBiH. Sve ovo što je Agić sažeo u „Priče iz života“ još dugo godina svjedočiće o dešavanjma na prostorima BiH i kad nas ne bude, istakli su promotori.

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING