RTV USK: NABAVLJENA PRODUKCIONA OPREMA, USKORO TV SIGNAL U HD REZOLUCIJI

- Riječ je o završnoj fazi projekta koji se realizuje uz svesrdnu pomoć i podršku Vlade i Skupštine USK

  • AUTOR: Irma Redžepagić
  • 02.08.2016 - 12:23
  • 2831

BIHAĆ, 2. augusta - U sklopu projekta  digitalizacije u Radio-televiziju Unsko-sanskog kantona  danas je stigla nova produkciona  oprema vrijedna  200.000 KM. Riječ je  o završnoj fazi  projekta  koji se realizuje uz svesrdnu pomoć i podršku Vlade i Skupštine USK.

RTV USK  je u proteklom vremenu izrasla u snažan medijski kolektiv. Reporterske ekipe svakodnevno su na terenu te prate aktuelna zbivanja i javnost izvještava o njima. Svakodnevno emitujemo više od 16 sati televizijskog i 24 sata radijskog programa, od čega više od 50% u vlastitoj produkciji. Signalom pokrivamo prostor svih općina u USK, kao i dijelove RS-a,tako da vjernost gledalaca i slušalaca stičemo u cijeloj BiH. Danas je veliki dan za naš kolektiv jer je uz podršku Vlade USK osigurana nabavka  produkcijske  opreme za televiziju , kao i nabavka  radijske  konzole  i miksete.  Vrijednost nabavljene  opreme je   200.000 KM.

U sklopu opreme nalazi se još 6 kamera,3 studijske i 3 reporterske kamere te 4 montažne jedinice.

U narednih petnaestak dana obavit  će se montaža opreme nakon čega  će uslijediti  emitovanje  tv. signala  u HD rezoluciji. Na  taj način  će Televizija Unsko-sanskog kantona biti jedna  od rijetkih medijskih kuća u Bosni i Hercegovini  koje  će emitovati  televizijski signal u HD rezoluciji.

 

 

 


TAGOVI
VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING