RODITELJI DJECE S POTEŠKOĆAMA U RAZVOJU PONOVO PROTESTUJU: NAŠA DJECA NEMAJU VREMENA DO SEPTEMBRA

- U Sarajevu je jutros ispred zgrade Vlade KS održan protest roditelja i staratelja kako bi još jednom skrenuli pažnju na neefikasnost sistema koji bi trebao biti podrška u životu djece i osoba s poteškoćama u razvoju

  • AUTOR: BHRT,rtvusk
  • 22.07.2019 - 09:00
  • 126

SARAJEVO, 22. juli - Roditelji su jutros ponovili kako ima puno toga čim nisu zadovoljni i da je sve sažeto u 20 tačaka upućenih vladi. 

Dina Isić, majka petogodišnje djevojčice s poteškoćama u razvoju, kazala je da ona i drugi roditelji i staratelji jednostavno nemaju vremena čekati do septembra, za kada je najavljena tematska sjednica Vlade KS na kojoj bi se trebali rješavati nagomilani problemi. 

"Svaki dan je kao godina jer vrijeme brzo prolazi, a za našu djecu vrijeme je ključno. Ne želimo ništa nenormalno ili neki gušt - samo osnovna ljudska prava za svoje dijete. Zašto ja kao majka moram sakupljati novac molbama i SMS porukama? Time se gubi dostojanstvo, to je teško", rekla je Isić.
 

Podsjetimo, Vlada Kantona Sarajevo odgovorila je na zahtjeve koje im je u ponedjeljak uputila grupa roditelja djece s poteškoćama  u razvoju   i invaliditetom iskazavši spremnost rješavanja njihovih problema zbog izuzetno lošeg stanja u raznim oblastima.

Roditelji su danas ispred zgrade Vlade KS istakli kako nijedan od odgovora nije koncizan i poručuju kako neće odustati jer odustajanje znači dizanje ruku od prava njihove djece.

Podsjetimo, između ostalog, roditelji traže jedinstvenu bazu podataka, jedinstveno savjetovalište za osobe s invaliditetom, usluge personalne asistencije i dnevne centre.

 

 


TAGOVI
VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING