REVOLUCIJA U AVIO INDUSTRIJI: OD BRISELA DO TOKIJA ZA DVA SATA!

- Riječ je o izuzetno revolucionarnoj koncepciji koja će drastično premašiti današnje standarde u avio putničkom saobraćaju, posebno kada se radi o interkontinentalnim letovima

  • AUTOR: bhrt
  • 17.07.2017 - 14:57
  • 207

Rusi rade na projektu hipersoničnog putničkog aviona koji će letjeti brzinom od 8.000 kilometara na sat i prelaziti zračni put od Brisela do Tokija za dva sata i 15 minuta.

Model hipersoničnog putničkog aviona predstavlja ambiciozan projekat koji ima međunarodni karakter.

U njegovom razvoju učestvuju ne samo inženjeri iz Ruske Federacije, nego i njihove kolege iz zemalja EU i Australije.

Riječ je o izuzetno revolucionarnoj koncepciji koja će drastično premašiti današnje standarde u avio putničkom saobraćaju, posebno kada se radi o interkontinentalnim letovima.

Ova letjelica izgledom značajno odstupa od standardne šeme izrade putničkih aviona.

Osnovni cilj koncepcije “Heksaflaj” (HEXAFLY-INT) je ekstremno skraćenje putovanja između Evrope i udaljenih prijestonica na Dalekom istoku i Okeaniji – Vladivostoka, Pekinga, Tokija, Sidneja, Velingtona…

Zamišljeno je da avion koristi motore na tečno vodonično gorivo.

Osim ovog projekta, institut CAGI razvija i domaću koncepciju supersoničnog putničkog aviona “SDS/SPS”.

Njegova tehnička specifikacija omogućit će let od 8.600 kilometara sa srednjom krstarećom brzinom od 2.000 kilometara na sat.

Ovaj avion zamišljen je u varijanti koja će imati dvije klase, poslovnu VIP i ekonomsku-putničku, maksimalnog kapaciteta do 85 putnika.

Za razliku od prve generacije nadzvučnih putničkih aviona, koji su, usljed ogromne potrošnje goriva, u atmosferu ispuštali katastrofalnu količinu izduvnih gasova, uništavali ozonski omotač i proizvodili nesnosnu buku, “SDS/SPS” neće imati takvih problema.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING