REKONSTRUKCIJA I DOGRADNJA SPORTSKE DVORANE LUKE

- Bihać je oduvijek pridavao značaj sportu, što dokazuju brojni uspjesi ovdašnjih sportista, ali i veliki broj sportskih klubova. Stoga je s radošću dočekana vijest, da je Gradsko vijeće na nedavno održanoj sjednici (u ponedjeljak 24. decembra) dalo podršku Prijedlogu Odluke o zaduženju Grada Bihaća putem emisije obveznica. Ta sredstva biće usmjerena za dugo očekivanu rekonstrukciju i dogradnju Sportske dvorane Luke

  • AUTOR: rtvusk
  • 06.01.2019 - 16:24
  • 577

BIHAĆ, 6. januara - Odluka se našla pred vijećnicima, na osnovu zaključka sa tematske sjednice Gradskog vijeća Bihać o stanju sporta u ovom gradu, koja je održana početkom juna 2017. godine, kada je zauzet stav da Gradska uprava zajedno sa Javnom ustanovom za sport, odmor i rekreaciju razmotri te izvrši analizu i mogućnosti iznalaženja rješenja za poboljšanje uslova i povećavanje prostora za sportaše i rekreativce. Odlučeno je da se ide na zaduženje Grada putem obveznica.

Javna ustanova za sport, odmor i rekreaciju izradila je Projekat potpune rekonstrukcije i dogradnje Sportske dvorane Luke, izgrađene davnih osamdesetih godina, s procjenom troškova dogradnje još jednog novog parketa, tribina, nekoliko novih manjh sala, svlačionica i drugih sadržaja, kao i utopljavanje kompletnog objekta sa efikasnim grijanjem.

Ovaj projekat s nestrpljenjem očekuju ovdašnji sportisti i klubovi, jer će im u mnogome olakšati uvjete za trening i dobijanje potrebnih termina, jer su zbog nedovoljnog prostora često bili uskraćeni za njih.

Proces zaduženja Grada Bihaća putem emisije obveznica, trebao bi, po riječima upućenih trajati između 60 do 90 dana, a uporedo s tim radiće se na pribavljanju potrebne građevinske i druge dokumentacije. Ukoliko sve bude teklo po planu, očekuje da bi se sa glavnim radovima moglo početi u ljeto, kada većina sportskih klubova ima pauzu. 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING