RANKO DEBEVEC POLOŽIO ZAKLETVU ZA PREDSJEDNIKA SUDA BIH

- Debevec je svečanu izjavu dao predsjedniku VSTV-a BiH Milanu Tegeltiji, u prisustvu potpredsjednica VSTV-a BiH Jadranke Lokmić Misirača i Ružice Jukić, drugih članova VSTV-a BiH, brojnih kolega iz Suda BiH, Tužilaštva BiH i drugih gostiju

Sudija Debevec položio svečanu zakletvu
  • AUTOR: Anadolija
  • 11.01.2017 - 15:21
  • 259

SARAJEVO, 11. januara (AA) - Sudija Ranko Debevec položio je danas svečanu zakletvu za predsjednika Suda Bosne i Hercegovine u Visokom sudskom i tužilačkom vijeću Bosne i Hercegovine (VSTV BiH), javlja Anadolu Agency (AA).

Debevec je svečanu izjavu dao predsjedniku VSTV-a BiH Milanu Tegeltiji, u prisustvu potpredsjednica VSTV-a BiH Jadranke Lokmić Misirača i Ružice Jukić, drugih članova VSTV-a BiH, brojnih kolega iz Suda BiH, Tužilaštva BiH i drugih gostiju.

Tegeltija je, prilikom polaganja svečane zakletve, izrazio uvjerenje da imenovanjem Debeveca nastupa nova era za funkcionisanje i rad Suda BiH, ističući da će Debevec, kao rukovodilac institucije, doprinijeti povećanju povjerenja javnosti u rad Suda BiH i cjelokupnog pravosuđa, razvoju zdravih i profesionalnih odnosa u kolektivu Suda BiH.

Također je istakao kako će od imenovanja Debeveca "korist imati svi građani BiH, pravosudni sistem u cjelini i sudije Suda BiH".

VSTV BiH je, tokom sjednice koja je bila održana 14. decembra 2016. godine u Mostaru, donijelo odluku o imenovanju Debevec Ranka na poziciju predsjednika Suda BiH.


TAGOVI
VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING