RANKO DEBEVEC POLOŽIO ZAKLETVU ZA PREDSJEDNIKA SUDA BIH

- Debevec je svečanu izjavu dao predsjedniku VSTV-a BiH Milanu Tegeltiji, u prisustvu potpredsjednica VSTV-a BiH Jadranke Lokmić Misirača i Ružice Jukić, drugih članova VSTV-a BiH, brojnih kolega iz Suda BiH, Tužilaštva BiH i drugih gostiju

Sudija Debevec položio svečanu zakletvu
  • AUTOR: Anadolija
  • 11.01.2017 - 15:21
  • 232

SARAJEVO, 11. januara (AA) - Sudija Ranko Debevec položio je danas svečanu zakletvu za predsjednika Suda Bosne i Hercegovine u Visokom sudskom i tužilačkom vijeću Bosne i Hercegovine (VSTV BiH), javlja Anadolu Agency (AA).

Debevec je svečanu izjavu dao predsjedniku VSTV-a BiH Milanu Tegeltiji, u prisustvu potpredsjednica VSTV-a BiH Jadranke Lokmić Misirača i Ružice Jukić, drugih članova VSTV-a BiH, brojnih kolega iz Suda BiH, Tužilaštva BiH i drugih gostiju.

Tegeltija je, prilikom polaganja svečane zakletve, izrazio uvjerenje da imenovanjem Debeveca nastupa nova era za funkcionisanje i rad Suda BiH, ističući da će Debevec, kao rukovodilac institucije, doprinijeti povećanju povjerenja javnosti u rad Suda BiH i cjelokupnog pravosuđa, razvoju zdravih i profesionalnih odnosa u kolektivu Suda BiH.

Također je istakao kako će od imenovanja Debeveca "korist imati svi građani BiH, pravosudni sistem u cjelini i sudije Suda BiH".

VSTV BiH je, tokom sjednice koja je bila održana 14. decembra 2016. godine u Mostaru, donijelo odluku o imenovanju Debevec Ranka na poziciju predsjednika Suda BiH.


TAGOVI
VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEIZBORI 2018

PROMO VIDEO TVUSK 2016

KONKURS ZA DODJELU NOVINARSKE NAGRADE EMIN HUSKIĆ 2018

MARKETING
MARKETING