RADOVI NA REKONSTRUKCIJI TERMINALA TEČNIH GORIVA KRAJEM PROLJEĆA ILI POČETKOM LJETA

- Iako je planirano da Operator - Terminali Federacije BiH, do kraja prošle godine izvrše rekonstrukciju terminala tečnih goriva u Bihaću, to nije bilo vremenski izvodivo. Najviše vremena je oduzela procedura žalbi, a vezano za izradu glavnog izvedbenog projekta. Prema procjenama Operator -Terminala, s radovima u Bihaću bi se moglo početi krajem proljeća ili početkom ljeta

  • AUTOR: rtvusk
  • 08.03.2019 - 15:51
  • 229

BIHAĆ, 08. marta - Proteklu godinu proceduru oko rekonstrukcije terminala tečnih goriva u Bihaću obilježio je Javni poziv za izradu glavnog izvedbenog projekta. Planski, izrada ove dokumentacije je trebala početi u maju, a rekonstrukcija u septembru 2018. godine.

Zbog žalbi od strane pojedinih ponuđača procedura je završena tek u septembru, kada je banjalučki Institut za građevinarstvo krenuo u izradu glavnog izvedbenog projekta. Iako je prema novim rokovima dokumentacija trebala da bude gotova do kraja prošle godine, to se nije desilo. Novo kašnjenje uzrokovano je od strane banjalučkog instituta, a utvrđen je i novi rok.

Nakon toga će uslijediti revizija glavnog izvedbenog projekta. To bi, prema riječima direktora, Operator - Terminala trebalo biti završeno najdalje do kraja aprila.

Kako su nam kazali,  očekuju da iskoriste ovogodišnju građevinsku sezonu. S radovima na rekonstrukciji terminala tečnih goriva u Bihaću planiraju početi krajem proljeća ili početkom ljeta.

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING