RADONČIĆ: PREDAT ZAHTJEV ZA SMJENU SEADA JUSIĆA

- Zahtjev upućen zbog, kako navodi, potpisivanja odluke o učešću pripadnika Oružanih snaga BiH na obilježavanju neustavnog Dana Republike Srpske u Banjoj Luci

Zamjenik ministra odbrane BiH Sead Jusić
  • AUTOR: bhrt
  • 11.01.2017 - 19:31
  • 176

SARAJEVO, 11. januara - Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić uputio je danas zahtjev za pokretanje postupka smjene zamjenika ministra odbrane Bosne i Hercegovine Seada Jusića.

Zahtjev je upućen zbog, kako navodi, poduzimanja određenih poteza, odnosno potpisivanja odluke o učešću pripadnika Oružanih snaga BiH na obilježavanju neustavnog Dana Republike Srpske u Banjaluci.

Radončić, u dopisu upućenom predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Denisu Zvizdiću, navodi da je Jusić za zamjenika ministra odbrane BiH imenovan na prijedlog SBB-a.

O svojim potezima Jusić, kako se navodi, nije upoznao ni članove Predsjedništva BiH ni rukovodstvo svoje stranke, zbog čega SBB smatra da ne postoje uslovi da i dalje obavlja ovu funkciju.

Jusić: Neću podnijeti ostavku, dok se ne utvrdi eventualna odgovornost

Zamjenik ministrice odbrane Bosne i Hercegovine Sead Jusić potvrdio je da neće podnijeti ostavku premda je njegova stranka, Savez za bolju budućnost, danas zatražila njegovu smjenu.

Kako je Jusić rekao za N1, ostavku neće podnijeti sve dok se ne utvrdi njegova eventualna odgovornost.

“Ostavku podnijeti neću sve dok mi se ne utvrdi eventualna odgovornost na ove okolnosti. Legitimno pravo predsjednika Radončića je da pokrene proceduru za njegovu moju smjenu, ali o sljedećim koracima možemo razgovarati tek nakon što istraga utvrdi činjenice”, kazao je on.

Zamjenik ministrice odbrane BiH potvrdio je sinoć za agenciju Patria da je on lično potpisao zahtjev predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića za angažovanje Počasne jedinice Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i za 8. i za 9. januar.

Nakon upozorenja NATO štaba u Sarajevu da nijedan pripadnik OS BiH ne smije biti 9. januara u Banjaluci, Jusić je naknadno priznao da je tek tada zatražio mišljenje svih članova Predsjedništva BiH kao vrhovnog komandanta.


TAGOVI
VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING