RAD ZA OPĆE DOBRO NA SLOBODI: ISKAZAN INTERES VEĆEG BROJA PRAVNIH LICA ZA UKLJUČENJE U PROCES...

- Ministarstvo pravosuđa i uprave USK može se pohvaliti uspješnom primjenom krivično pravne sankcije – rad za opće dobro na slobodi. Ona osuđenim osobama do jedne godine zatvora, omogućava da zatvorsku kaznu zamijene alternativnom, a time ne stvaraju troškove smještaja i ishrane u kazneno.popravnim zavodima. Ovakvu pozitivnu praksu žele primijeniti i drugi kantoni u državi te po savjete dolaze u USK. Ovaj put bio je to Srednje-bosanski kanton

  • AUTOR: rtvusk
  • 12.06.2019 - 18:11
  • 346

USK, 12. juna - Javno preduzeće Naftni treminali Federacije BiH, podružnica u Bihaću, devetnaesto je pravno lice u Unsko-sanskom kantonu iz kojeg su iskazali interes da se uključe u proces provođenja instituta alternativne krivično-pravne sankcije - rad za opće dobro na slobodi. Tako je zaključen ugovor s Ministarstvom pravosuđa i uprave Unsko-sanskog kantona, a koje će educirati jedan broj povjerenika koji će kontrolirati osuđenike koji radom za opće dobro na slobodi izdržavaju svoju kaznu.

Više informacija o ovoj aktuelnoj temi i javnom zagovaranju provođenja instituta alternativne krivično-pravne sankcije donosimo u Dnevniku RTV USK u 19,00 sati.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING