PUBLIKACIJE: KAKO JE KULTURNA FRONTA SPASILA GALERIJU

- Nakon što je prevedena, publikacija na konferenciji održanoj u Beču dobila i međunarodnu pažnju

  • AUTOR: rtvusk
  • 06.12.2017 - 17:43
  • 267

BIHAĆ, 6. decembra - Na Akademiji likovnih umjetnosti u Beču krajem novembra održana je konferencija koja je tematizirala nove izazove u visokom obrazovanju.   Pored predstavnika iz cijele Evrope, učešće su uzeli i predstavnici Tekstilnog odsjeka Univerziteta u Bihaću, koji su na konferenciji ostvarili zapažen uspjeh.

Nakon što je akcija #NeDamoGaleriju iz 2015. godine, kada su lokalne vlasti u Bihaću planirale dislocirati Gradsku galeriju, skrenula pažnju javnosti čak i van naše zemlje, javila se potreba za objavljivanjem prijevoda postojeće publikacije na engleski jezik.

Nakon što je prevedena, publikacija je na konferenciji održanoj u Beču dobila i međunarodnu pažnju. Naime, Irfan Hošić, profesor Tekstilnog odsjeka Univerziteta u Bihaću kao jedan od sudionika akcije #NeDamoGaleriju iz 2015. godine i kao autor publikacije predstavio je učesnicima konferencije ovaj projekt.

Kao vizuelni identitet konferencije u Beču korišten je materijal nastao u ljetnom semestru 2017. godine na Tekstilnom odsjeku u Bihaću u sklopu nastave na kolegiju Dizajn i kriza.

Na konferenciji “Is teaching always political? New Challenges in higher education“  bilo je riječi i o društvenoj odgovornosti profesora, limitima slobode izražavanja na visokoškolskim institucijama, te kritičkoj misli koja fokus stavlja na institucije države, univerziteta, kulture i umjetnosti.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEIZBORI 2018

PROMO VIDEO TVUSK 2016

KONKURS ZA DODJELU NOVINARSKE NAGRADE EMIN HUSKIĆ 2018

MARKETING
MARKETING