PRONAĐENA ČETIRI TIJELA U BRODU IZVUČENOM IZ DUNAVA

- Specijalni timovi pronašli su danas četiri tijela tokom izvlačenja olupine broda koji je prije dvije sedmice potonuo na Dunavu u Budimpešti sa grupom turista iz Južne Koreje

  • AUTOR: BHRT, Agencije,
  • 11.06.2019 - 11:13
  • 149

BUDIMPEŠTA, 11. juni - Brod “Mermejd” potonuo je za samo nekoliko sekundi 29. maja nakon što ga je sa zadnje strane udario veći kruzer dok su oba plovila bila ispod mosta po jakoj kiši.

Ovo je najveća nesreća na najvećoj evropskoj rijeci u posljednjih pola vijeka. Poginulo je 26 turista i dva mađarska člana posade.

Jedno tijelo pronađeno je kada je kapetanova kabina izašla na površinu, rekao je portparol mađarskih specijalnih snaga, koje koordinišu akciju izvlačenja olupine.

Državna agencija MTI prenijela je da su ronioci danas pronašli četiri žrtve. Spasioci su salutirali u znak poštovanja dok su tijela uklanjana.

Kapetan kruzera “Viking Sigin”, identifikovan kao C. Juri /64/ iz Odese u Ukrajini, nalazi se u pritvoru u svojstvu osumnjičenog.

Sumnja se da je kapetan odgovoran za nemar u riječnom saobraćaju koji je rezultovao velikim žrtvama, saopštila je policija.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING