PROMOVISANA KNJIGA „PEDAGOŠKA POEMA O INKLUZIJI U SMARAGDNOJ DOLINI“

- Promotorica ovog djela dr. Aida Kadić naglasila je kako ova knjiga može poslužiti kao priručnik koji daje dobre smjernice kako pravilno postupati i raditi sa djecom koja imaju poteškoće u razvoju

  • AUTOR: rtvusk
  • 01.10.2017 - 13:56
  • 343

BIHAĆ, 1. oktobra - U sali  Muzeja AVNOJ-a  u Bihaću  sinoć je  uprličena promocija knjige „Pedagoška poema  o inkluziji  u Smaragdnoj dolini , autorice Enise Ćurtović. Kroz svoj sadržaj  ova knjiga  govori o  uključivanju  djece i  mladih  sa  razvojnim teškoćama u životnu zajednicu  uz pomoći i nadzor stručnih osoba. Promotorica ovog djela  dr. Aida Kadić  naglasila je  kako ova knjiga može poslužiti kao priručnik  koji  daje dobre smjernice  kako pravilno  postupati i raditi  sa  djecom koja  imaju  poteškoće u razvoju.   

Inkluzija u prvom redu podrazumijeva pružanje jednakih mogućnosti svima, kao i maksimalnu fleksibilnost u zadovoljavanju specifičnih obrazovnih i širih društvenih potreba sve djece. Cilj  joj je   unapređenje  stručne podrške  djeci s poteškoćama  u razvoju, školama i roditeljima  kroz doprinos povećanoj  socijalnoj i obrzovnoj uključenosti  djece  te podizanja svijesti  i razumjevanja  o principima socijalne inkluzije djece  sa smetnjama u razvoju. Upravo, sve je  to na jedan stručan i praktičan način  opisano u knjizi „Pedagoška poema  o inkluziji  u Smaragdnoj dolini“ autorice Enise Ćurtović, koja je u ove korice sažela  više desetljeća volonterskog  rada  sa ovom djecom.Autorica ističe da knjiga u sebi nosi zanačajnu poruku,  kako za roditelje tako i za širu društvenu zajednicu.

Autorica se nada da će  se  iskustva zapisana u ovoj knjizi pomoći u smanjenju   diskriminacije i omogućiti promjene u društvu kako bi se zadovoljile potrebe  za obrazovanjem sve djece i omladine, posebno onih koji su zbog specifičnih potreba ranjivi ili na marginama društva.

 

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING