PROMOCIJA KNJIGE “SRETNI LJUDI” ALME TALETOVIĆ

- Alma Taletović predaje bosanski jezik u Mješovitoj srednjoj školi “Bužim” . Prvu zbirku poezije “Smiraj duše” objavila je 2015. godine

  • AUTOR: Vahidin Veladžić
  • 17.03.2017 - 10:37
  • 729

BUŽIM, 17. marta - U okviru manifestacije obilježavanja 25 godina Bošnjačke zajednice kulture Preporod, u Bužimu je, u Velikoj sali Centra za kulturu, sport i informisanje održana je promocija knjige “Sretni ljudi” autorice Alme Taletović. Promotor djela bila je prof. Nejra Nesimović, a knjigu je objavio bužimski Preporod.

Kako je u recenziji navela Hidajeta Mahalbašić, autorica nam, ustvari, nudi način pronalaska radosti i lahkoće življenja, ma kakve da su okolnosti oko nas. Ono što ovu knjigu čini posebnom u odnosu na druge, sa sličnom tematikom, jeste iskren, otvoren, te jednostavan izraz, koji daje dojam da je sve opisano potkrijepljeno iskustvom, što čini da poruka dopre do srca.

Alma Taletović rođena je u Tuzli. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Tuzli, na Odsjeku za bosanski jezik i književnost. Predaje bosanski jezik u Mješovitoj srednjoj školi “Bužim” . Prvu zbirku poezije “Smiraj duše” objavila je 2015. godine.

Dobitnica je općinskog priznanja 2016. godine za veliki doprinos u obrazovanju i objavljivanju zbirke poezije.

Manifestacija obilježavanja 25 godina Preporoda Bužim završava večeras  svečanom akademijom.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING