PROMOCIJA KNJIGE I AUDIO POEME: KAKO JE BILO BITI DIJETE U SREBRENIČKOJ GOLGOTI

- Nakon performansa simbolično nazvanog „8372“, u Bihaću su u petak održane i promocije djela „Teško da sam bio dijete“ autora Amira Šečića, te audio poeme „Hatidža – majka Srebreničanka“ Admira Musića

  • AUTOR: rtvusk
  • 09.07.2018 - 15:56
  • 753

BIHAĆ, 9. jula - Njegov otac poginuo je u Srebrenici, tog tužnog jula 1995. godine. Majka u poodmakloj trudnoći, izbjegla je u Tuzlu, a tri dana nakon poroda ostavila je novorođenče u bolnici i pobjegla.

On je danas Amir Šečić, dvadesettrogodišnjak, autor knjige „Teško da sam bio dijete“. O svojoj sudbini koju je prenio na korice, pričao je i pred Bišćanima.

Oni koji su preživjeli, izgubili porodice, danas, kako kažu, perom i istinom bore se da se ratne strahote nikad ne zaborave. Jedan od njih je i Admir Musić, koji već drugu godinu zaredom sudjeluje u bihaćkom performansu „8372“ i ujedno bol i tugu iz djela „Hatidža – majka Srebreničanka“ dijeli sa publikom.

Sve ovo bio je još jedan dokaz o posebnoj vezi između Bihaća i Srebrenice. Svi zajedno danas i ovih dana šutimo, jer su sudbine tih 8372 žrtve ispričale dovoljno.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING