PROMOCIJA KNJIGE I AUDIO POEME: KAKO JE BILO BITI DIJETE U SREBRENIČKOJ GOLGOTI

- Nakon performansa simbolično nazvanog „8372“, u Bihaću su u petak održane i promocije djela „Teško da sam bio dijete“ autora Amira Šečića, te audio poeme „Hatidža – majka Srebreničanka“ Admira Musića

  • AUTOR: rtvusk
  • 09.07.2018 - 15:56
  • 705

BIHAĆ, 9. jula - Njegov otac poginuo je u Srebrenici, tog tužnog jula 1995. godine. Majka u poodmakloj trudnoći, izbjegla je u Tuzlu, a tri dana nakon poroda ostavila je novorođenče u bolnici i pobjegla.

On je danas Amir Šečić, dvadesettrogodišnjak, autor knjige „Teško da sam bio dijete“. O svojoj sudbini koju je prenio na korice, pričao je i pred Bišćanima.

Oni koji su preživjeli, izgubili porodice, danas, kako kažu, perom i istinom bore se da se ratne strahote nikad ne zaborave. Jedan od njih je i Admir Musić, koji već drugu godinu zaredom sudjeluje u bihaćkom performansu „8372“ i ujedno bol i tugu iz djela „Hatidža – majka Srebreničanka“ dijeli sa publikom.

Sve ovo bio je još jedan dokaz o posebnoj vezi između Bihaća i Srebrenice. Svi zajedno danas i ovih dana šutimo, jer su sudbine tih 8372 žrtve ispričale dovoljno.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEIZBORI 2018

PROMO VIDEO TVUSK 2016

KONKURS ZA DODJELU NOVINARSKE NAGRADE EMIN HUSKIĆ 2018

MARKETING
MARKETING