PROJEKTI OŽIVLJAVANJA STARE ČARŠIJE - OBRTNIČKE JEZGRE GRADA CAZINA

- Značajne privredne aktivnosti provode se u Gradu Cazinu. Uveliko traju aktivnosti na uređenju poslovne zone Ratkovac, planiraju se projekti za razvoj malog i srednjeg biznisa a u tom pravcu aktuelni su i programi putne infrastrukture unutar Grada i njegove šire okolice. Ovih dana aktuelan je i projekat privrednog oživljavanja starog jezgra Cazina. Naime, nakon što su odrađeni značajni komunalni radovi u ovom dijelu grada, lokalne vlasti sada žele ovdje potaći otvaranje malih i srednjih obrta. Cazinska čaršija nekada je važila kao središte privrednih aktivnosti Cazina ali i šireg područja Krajine

  • AUTOR: rtvusk
  • 16.03.2019 - 13:15
  • 406

CAZIN, 16. marta - Grad Cazin u ovoj godini ima u planu iz budžeta usmjeriti značajna sredstava u privredu.

Nastaviće se sa ranije započetim projektima, gdje je zasigurno najvažnija, kapitalna investicija, stavljanje u funkciju poslovne zone Ratkovac a tu je i podrška novim projektima. Jedan takav je oživljavanje starog dijela Grada Cazina koji je nekad važio kao centar zanatstva. U mnogobrojnim radnjama ovdje su nekada privređivale nadaleko poznate cazinske zanatlije. Gradske vlasti sada u ovom dijelu Grada žele potaći obrtničke aktivnosti.

Ovih dana aktuelan je javni poziv kojem je namjena upravo vezana za finansiranje obrtničkih djelatnosti. Cilj javnog poziva je da se sufinansira u prvo godini šest biznisa koji će biti ocijenjeni u skladu sa ranije utvrđenim kriterijima. Poziv traje 20 dana, tačnije do 31. marta. Svi koji imaju dobre poslovne ideje rado će biti razmotrene i u konačnici podržane, ističu u Gradskoj upravi.

Osim toga, Grad je aplicirao i za dodjelu sredstava kod UNDP-a kroz projekat MEG odnosno općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja. Upravo bi ova sredstva zajedno sa gradskim bila usmjerena u nastavak projekta oživljavanja stare čaršije.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING