INFO

  • USK: EVIDENTNA KRŠENJA NAREDBI DONESENIH USLIJED PANDEMIJE KORONAVIRUSA
  • ŠTA NAKON PERIODA SAMOIZOLACIJE, MOGU LI SE GRAĐANI OSJEĆATI SIGURNO
  • FBIH: SETOM MJERA POVEĆATI OBIM POLJOPRIVREDNE PROIZVODNJE
  • VREMENSKA PROGNOZA: PRETEŽNO OBLAČNO
  • NOVA DVA SLUČAJA ZARAZE KORONAVIRUSOM U BIHAĆU
  • NASTAVA NA PODRUČJU USK ODGOĐENA DO DALJNJEG
  • U BIHAĆU PREMINUO PACIJENT IZ BOSANSKE KRUPE KOJI JE BIO ZARAŽEN KORONAVIRUSOM
  • KB BIHAĆ: ZA LIJEČENJE KORONAVIRUSA POTREBNA KRVNA PLAZMA
  • ZZJZ FBiH: NAREDNE DVIJE DO TRI SEDMICE KLJUČNE U POGLEDU RAZVOJA PANDEMIJE
  • SAMOIZOLACIJA JE OBAVEZA, PREKRŠITELJI ĆE KRIVIČNO ODGOVARATI

PRODAJE SE NAJOČUVANIJI PRIMJERAK PRVE GENERACIJE GOLFA GTI U VELIKOJ BRITANIJI

- Savršeno očuvani primjerak prve generacije Volkswagenovog modela Golf GTI bit će prodan na aukciji u Velikoj Britaniji.

PRODAJE SE NAJOČUVANIJI PRIMJERAK PRVE GENERACIJE GOLFA GTI U VELIKOJ BRITANIJI

LONDON, 11.marta - Aukcija će biti održana putem interneta, a organizovat će je kuća The Market između 19. i 25. marta. Radi se o Golfu GTI prve genracije koji je proizveden 1979. godine i koji je prešao manje od 30.000 km.

Automobil je u septembru 1979. godine kupljen za 5.132,39 funti (5.837,94 eura), a očekuje se da će novi vlasnik izdvojiti između 35.000 i 48.000 eura.

"Ovo je posljednja prilika da posjedujete gotovo nov i kvalitetan Golf GTI Mk1. Radi se o najranijem modelu koji je napravio put za sve ono što je došlo kasnije", izjavio je direktor The Marketa Tristan Judge.

Automobil je lakiran u crnu boju, a unutra su sjedišta specifična za GTI. Nazad su kratka stražnja svjetla, poklopac rezervoara bez mogućnosti zaključavanja, a u unutrašnjosti je trokraki upravljač te Toric T-76 sigurnosni pojasevi. Također, vrh ručice mjenjača je u obliku loptice za golf, a automobil ima i originalne blatarice.

Uz certifikat Volkswagen Historic Vehicle dolazi i mali model automobila, kao i bogata dokumentacija koja uključuje i račun prve kupovine.

Ovaj model je rijedak i jer ima četverostepenim mjenja koji je bio dostupan tri mjeseca krajem 1979. godine prije nego je zamijenjen petostepenim manuelnim mjenjačem. Kao i ostali rani modeli, Golf nema šiber, stražnju maglenku, radio, retrovizor na strani suvozača i druge skupe opcije iz vremena kada je automobil bio nov.

Automobil je prošao tretman restauracije vrijedan 7.000 funti, odnosno oko 8.000 eura. Zamijenjeni su amortizeri, kočnice i sistem goriva, motor je izvađen i očišćen, a mjenjač repariran.

"Ovo je kolekcionarski primjerak i prilika koja se ne ponavlja. Spreman je za cestu, vjerujemo da će uslijediti borba na aukciji, a možda dobijemo i rekordnu cijenu za ovaj model", završio je Judge.

VEZANE VIJESTI

KOMENTARI

TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE


MARKETING