PRIJAVA KORUPTIVNIH DJELA: JOŠ UVIJEK IZVAN OKVIRA ZAKONOM PROPISANE ZAŠTITE

- Prije nekoliko dana u Sarajevu održana je Konferencija „Potreba zakonskog okvira zaštite prijavitelja korupcije u Federaciji BiH“, u organizaciji Antikorupcionog tima Vlade Federacije BiH i projekta „Jačanje javnog integriteta u Federaciji i Republici Srpskoj“ koji finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva. Između ostalog, naglašena je potreba za konačnim završetkom procedure donošenja zakona o zaštiti prijavitelja korupcije na federalnom nivou, što bi značilo i bolje rezultate u samoj borbi protiv korupcije u BiH

  • AUTOR: rtvusk
  • 14.04.2019 - 15:53
  • 125

SARAJEVO, 14. aprila - Borba protiv korupcije ključna je odgovornost za svaku vladu, a nakon usvajanja zakona o zaštiti prijavitelja korupcije na državnom nivou i u entitetu Republika Srpska, krajnje je vrijeme, kako je istaknuto, da se isti zakon donese i na nivou Federacije BiH.

Jedan od zaključaka konferencije jeste i da na ovakva pitanja treba odgovarati u što kraćem vremenskom periodu, kako bi se problem korupcije u našoj zemlji počeo napokon rješavati na pravilan način. Svi međunarodni dokumenti koji govore o borbi protiv korupcije ukazuju na potrebu zaokruživanja zakonskog okvira o zaštiti prijavitelja korupcije.

Fokus je bio i na razmjeni iskustava i zakonskih rješenja u vezi sa zaštitom prijavitelja korupcije onih nivoa vlasti koji već imaju usvojene zakone ove vrste.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING